Novice

07.07.2010 Prvič na Slovakiaringu
Na dirkališču Slovakiaring se je nadaljevala sezona državnega prvenstva in prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnih dirkah.Nova steza je ena najdaljših v Evropi, najdaljši tekmovalni krog pa meri 5,922 km. Konfiguracija steze je prilagojena tako za avto kot za moto dirke, le da vozniki s šibkejši motocikli na tej progi nimajo skoraj nobene možnosti, da bi kompenzirali pomanjkanje moči. Steza je na nekaterih delih zelo široka, tako da ima dirkač možnost zapeljati skozi zavoje več linij. Skozi ves vikend je bilo vidati, kako se tudi najboljši dirkači lahko "lovijo" v številnih dolgih zavojih. Najboljši vtis od vseh je vsekakor pustil Čeh Michal Filla, ki je zmagal v dveh razredih, 1000 Superstock in Superbike. S časom 2:05:998 je postavil uradni rekord proge s hitrostjo 169,203 km/h.Tudi naši najboljši dirkači so se kljub dejstvu, da so bili prvič na progi, dobro znašli.
Marko Jerman (MD Depala vas) in Boštjan Pintar (Inotherm racing) sta si bila tokrat bliže kot sicer letos na nekaterih ostalih progah. Dirko sta končala kot četrti in šesti, vendar zaostanek za domačinom Černyjem ni bil tako velik. Oba sta imela skozi vikend nekaj manjših težav s prednjimi gumami in z manjšimi okvarami na svojih motociklih, tako da lahko ocenimo njun nastop kot uspešen.
Ne smemo pa pozabiti na Janeza Prosenika (AMD Trebnje) v razredu 1000 Superstock, ki je vse treninge odpeljal na vodilnih pozicijah in s tem potrdil, da mu ta nova proga izredno leži. Žal je v borbi za peto mesto doživel padec s 'katapultom' in ta dirka mu bo ostala še nekaj časa v bolečem spominu. Luka Dečko (MK Bertec racing) se s to stezo ni spoprijateljil najbolje, kljub temu pa je na koncu v dirki razreda 600 Superstock zasedel solidno 12. mesto.

Rezultati
Janez Pintar

Janez Prosenik

 

Luka Dečko