Novice

12.07.2010 Nastran na EP povečal prednost
Druga dirka za evropsko in svetovno prvenstvo v supermotu se je odvijala v Nemškem mestu Sankt Wendel. Slovenija je imela na dirki za evropsko prvenstvo dva predstavnika, Uroša Nastrana (AMD Sitar racing) in Luka Pleška(AMK ATOM). Oba sta uspešno opravila kvalifikacije in si s tem zagotovila nastop med najhitrejših 32.
Nastran je kvalifikacije zaključil na tretjem mestu z zaostankom 0.076 sekunde za Italijanom Monticellijem. Pleško je zaradi težav predčasno zaključil s kvalifikacijami, a vseeno zasedel 24. mesto.
Pričetek dirk za evropsko prvenstvo je bil že v soboto, oba slovenska voznika pa sta dirko začela odlično. Nastran je takoj na startu pridobil eno mesto in tega tudi obdržal do konca prve vožnje. Pleško pa je z odličnim startom pridobil 12 mest, vendar z malo nezgode na koncu končal na 16. mestu, kar je še vedno odličen rezultat. Zmagal je Češki voznik Petr Vorliček s sekundo prednosti pred Nastranom. Tretji pa je bil Fabrizio Bartolini iz Italije.
Slovenska ekipa tudi v noči na nedeljo ni popolnoma počivala, saj se je borila s šotori in tendami, ki jih je dvigoval močan veter in dež. V nedeljo zjutraj je bil off-road del popolnoma razmočen, tako da so vozniki na asfaltni del prinesli veliko blata in s tem naredili asfalt zelo drseč. Drugo dirko je ponovno povedel Vorliček, Nastran je na štartu izgubil eno mesto, pred njega je prišel Bartolini. Sedem krogov pred koncem tekme pa ga je Nastran prehitel nazaj na težkem delu proge . Pleško je v tej vožnji prišel do ene točke z 20.mestom.
Tretjo dirko so bili tekmovalci že dobro izčrpani, saj je bilo več kot 33 stopinj oba dneva. Najboljše izhodišče je imel ponovno Vorliček, kar je dobro izkoristil tudi v tretji tekmi, drugi po štartu je bil Nastran, tretji pa Italijan Dall,Era. Nastran je bil v tej vožnji hitrejši od konkurence, tako da je vodilnega Vorlička pet krogov pred koncem želel prehiteti na off-road delu. Nastranu ni uspelo, saj se je zapletel in padel s tekmovalcem,ki je zaostajal že za en krog. Zmagal je ponovno Vorliček, pred Dall,Ero in Bartolinijem. Nastran je dirko zaključil na 4. mestu. Pleško je v tej vožnji dvakrat padel in zasedel 27. mesto.
Uroš Nastran o dirki pove: Z izkupičkom točk sem zelo zadovoljen, saj sem povečal prednost tudi v skupnem seštevku na 21 točk. Slabost te dirke je bilo samo to, ker je bila samo ena linija idealna in ni bilo mogoče lepo prehitevati. Tudi ko sem bil med dirko hitrejši sem se moral sprijazniti z drugim mestom. Rad bi se zahvalil svojim mehanikom in pa sponzorjem, ki so mi omogočili nastop na evropskem prvenstvu. Rad bi še omenil da sem v Nemčiji prvič vozil z novimi izpuhi Leo Vince, ki jih mi je priskrbelo slovensko podjetje Linde MPA.
Skupno po treh vožnjah je zmagal Čeh Petr Vorliček, drugi je bil slovenski voznik Uroš Nastran, tretji pa italijan Albetro Dall,Era.
Po dveh dirkah za evropsko prvenstvo je trenutno vodilni Uroš Nastran, pred Albertom Dall,Ero in Fabriziom Bartolinijem. Luka Pleško trenutno zaseda 24. mesto.