Novice

19.07.2010 Dvojna Nizozemska zmaga
V vročini in prahu so v soboto in nedeljo 17. in 18. julija, člani AMD Slovenske Konjice na svojem dirkališču v Škednju uspešno organizirali dirko za UEM Evropsko prvenstvo EMX 85 in Pokalno prvenstvo Slovenije za štirikolesnike.
Domov na Nizozemsko je zmago odnesel vodilni v tem prvenstvu Micha-Boy De Waal, ki je bil v obeh vožnjah prepričljivo najhitrejši. Na drugo mesto se je s četrtim in drugim mestom uvrstil njegov rojak Briam Bogers. Tretje mesto je dvakrat zasedel ruski tekmovalec Vsevolod Brylyakov in bil tudi skupno tretji. Ti trije tekmovalci so v tem vrstnem redu razvrščeni tudi v skupnem seštevku prvenstva.
Med dvajsetimi udeleženci te dirke so bili tudi štirje slovenski predstavniki. Najboljši rezultat je zabeležil Miran Kovačič, ki je zasedel skupno osmo mesto. V prvi vožnji se je Kovačič v prvem zavoju zapletel z Anejem Branisljem in Maticem Milecom. Tako je bil to vožnjo najboljši slovenski predstavnik Nick Škorja z sedmim mestom. Kovačič se je pripeljal v cilj kot dvanajsti, dve mesti za njim pa je bil Braniselj. Milec je vožnjo končal predčasno zaradi padca.
V drugi vožnji so vsi štirje štartali brez težav. Kovačič je to vožnjo odpeljal najbolje in v cilj pripeljal sedmi. Nekaj mest za njim je vozil Škorja, ki je zaradi padca izgubil nekaj mest in jih po nekaj krogih spet pridobil, vendar pa dva kroga pred koncem dirke odstopil zaradi okvare agregata. Braniselj je z zelo konstantno vožnjo končal na trinajstem mestu in bil skupno tudi trinajsti. Milec zaradi bolečin ni končal druge vožnje.
Na dirki je manjkal aktualni prvak te kategorije Tim Gajser iz Slovenije, ki ima poškodbo roke in še ni pripravljen za tekmovanja.
Med štirikolesniki je slavil Miha Špindler (AMD Radovljica), pred Tadejem Koščakom (MK ZAI) in Tomažem Jernejškom (Hrvaška).
Rezultati EMX 85
Rezultati PP Štirikolesniki

Tekst in foto: Matjaž Košir