Novice

03.08.2010 Matevž Irt tik pod stopničkami
Carlos Campano (Španija), Milko Potisek (Francija) in Alex Salvini (Italija), so bili najhitrejši trije na dirki svetovnega prvenstva MX3 v Schwedtu (Nemčija), ki se je v veliki vročini odvijala pretekli vikend. Matevž Irt (AMD Sitar racing) je le za las zgrešil stopničke s četrtim mestom. Irt je na kvalifikacijah zasedel peto mesto, v prvi vožnji pa se je boril za tretje mesto s Salviniem in se skozi cilj pripeljal tik za njim. V drugi vožnji je nekaj časa vozil na tretjem mestu, vendar spoznal da ne bo vzdržal takšnega tempa do cilja. Tako je končal še enkrat kot četrti in s tem rezultatom ostaja na tretjem mestu točkovanja za SP MX3. Na dirki je nastopil tudi Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice), ki je dirko končal zadovoljivo na sedemnajstem mestu. V prvi vožnji je končal na štirinajstem mestu in v drugi vožnji na dvajstem mestu.
Dirko za Evropsko prvenstvo EMX2, ki se je prav tako odvijala na tem dirkališču je z zmago na kvalifikacijah najbolje začel Jernej Irt (AMD Sitar racing). Kasneje je v obeh vožnjah doživel padec in končal na skupnem sedmem mestu, ko se je skozi cilj pripeljal na trinajstem in sedmem mestu v posameznih vožnjah. V skupnem seštevku prvenstva ostaja na tretjem mestu. Klemen Gerčar (AMD Feroda) je zasedel skupno deseto mesto z obilico težav. Že za kvalifikacijsko dirko se je odločil za trening motor, ki pa ga je pustil na cedilu saj mu je počil okvir. V njegovi skromni ekipi so iz dveh motorjev sestavili enega, ki ravno tako ni bil tisto kar Gerčar potrebuje za dober rezultat. Z devetim in trinajstim mestom je končal skupno na desetem mestu. Peter Irt (AMD Sitar racing)je imel še enkrat dve povsem različni vožnji. V prvi je zasedel devetindvajseto mesto s prazno pnevmatiko. V drugi vožnji pa je skozi cilj pripeljal na petnajstem mestu in izpolnil svoja pričakovanja.
V Lommelu na Nizozemskem pa je na dirki svetovnega prvenstva veteranov nastopil Ciril Jeraj (AMD Kranj). Prvo vožnjo je zaključil na 26 mestu, v drugi je bil 28, ter skupno osvojil 28 mesto.
Tekst: Matjaž Košir
Foto: Andreja Prel

Jernej Irt