Novice

23.08.2010 Bolgarsko in Italijansko slavje na Vranskem
Na prireditvi »Moto weekend Vransko«, ko so se na poligonu CVV Vransko za točke evropskega pokala potegovali vozniki v kategoriji minibike in v kategoriji supermoto, sta si zmagi v razredu open privozili Italijan Michele Cannistraro (minibike) in Bolgar Angel Karanyotov (supermoto). Na stopničke se je med vozniki supermota uvrstil Uroš Nastran, ki je sicer prvo vožnjo zmagal, v drugem nastopu pa je bil tretji.
Prvi so nastop opravili vozniki v novi kategoriji evropskega pokala minibike. Vransko je bilo namreč prizorišče prve tovrstne dirke evropskega pokala, za zmago pa sta se potegovala predvsem prvaka Italije Cannistraro in prvak Francije Mike Valade. V obeh vožnjah je bil uspešnejši italijanski voznik.
V kategoriji supermoto open je obe vožnji najbolje začel najboljši slovenski voznik Nastran, a v obeh vožnjah sta ga Bolgara Karanyotov and Alexsander Georgiev uspela prehiteti. V prvi vožnji sta se potem zapletla v padec, kar je Nastran izkoristil in zmagal. V drugem nastopu sta bila previdnejša in Nastran je osvojil tretje mesto. Seštevek prve in druge vožnje je na prvo mesto postavil Karanyotova, Nastran je bil drugi, Georgiev pa tretji. Dirka se je obenem točkovala tudi za prvenstvo Alpe Adria in prvenstvo Slovenije. V obeh razvrstitvah je zmagal Nastran in tudi osvojil naslov prvaka. V državnem prvenstvu je drugo mesto osvojil Luka Pleško, tretji pa je bil Rok Mihelčič, v končni razvrstitvi prvenstva sta poziciji zamenjala. Naslov prvaka med juniorji je osvojil Jan Habat, ki je danes zaostal za Pleškom.
V konkurenci amaterjev je dvojno zmago osvojil Simon Lošdorfer, naslov prvaka pa gre v roke Žige Pungartnika.
Številnim gledalcem so se predstavili tudi vozniki prvenstva Alpe Adria za starodobnike. V kategoriji Oldtimer 500 je Darko Škibin osvojil peto mesto, prav tako pa je v razredu classic 500 Iztok Bence osvojil dve peti mesti.
Rezultati DP, Alpe Adria

Rezultati Euro Cup Supermoto in Minibike
Rezultati Alpe Adria Starodobniki
Rezultati DP Starodobniki

Končni vrstni red DP Supermoto
Končni vrstni red DP Starodobniki

Uroš Nastran (1) med dvema BOlgaroma

Zmagovalec supermota Angel Karanyotov

Alexander Georgiev

Najhitrejši v razredu minibike open