Novice

06.09.2010 Matevž Irt tretji v skupni razvrstitvi SP!
Z dirko v Ženevi se je zaključilo letošnje svetovno prvenstvo v motokrosu za razred MX3, ter evropsko prvenstvo EMX2.  Matevž Irt (AMD Sitar racing) je imel pred zadnjo dirko 12 točk prednosti pred Čehom Žeravo v boju ta končno tretje mesto. A v Ženevi je Matevž obe vožnji končal pred Žeravo, v prvem nastopu je bil šesti, v drugem pa peti, kar je zadostovalo za skupno šesto mesto na dirki in končno tretje mesto v letošnjem svetovnem prvenstvu MX3, kar je najboljša slovenska uvrstitev.
Manj zadovoljen se iz Švice vrača Jernej Irt (AMD Sitar racing), ki je bil pred zadnjo dirko evropskega prvenstva EMX2 na drugem mestu, prvenstvo pa zaključil na nehvaležnem četrtem mestu. V prvi vožnji je moral Jernej zaradi težav z elektroniko odstopiti, v drugi pa je osvojil 7. mesto. V skupni razvrstitvi je  Jernej za drugim mestom zaostal le za 11 točk. Na zadnji dirki je nastopil tudi najmlajši izmed bratov Irt, Peter. V prvi vožnji je bil 21, v drugi pa 23.
Svetovni prvak razreda MX3 je postal Španec Campano, poleg M. Irta pa so točke letos osvojili še nekateri Slovenski  motokrosisti, ki so na konku osvojili sledeča mesta v skupni razvrstitvi: 15. Sašo Kragelj (Geodrill racing), 35. Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice), 52. Toni Mulec (MK Slovenj Gradec) in 84. mesto Erik Slavec (TRK Tajfun šport). Točke je osvojilo 129 voznikov.
V konkurenci evropskega prvenstva je največ točk in s tem naslov prvaka osvojil Francoz Steven Lenoir, J. Irt je bil 4, Klemen Gerčar (AMD Feroda) 18, Peter Tadič (MTD racing) 46, Peter Irt 52 in Deni Ušaj (GAS Vrtejba) 69. Točke je osvojilo 92 motokrosistov.
Na predzadnji dirki svetovnega prvenstva MX2, ki je bila v Lieropu na Nizozemskem pa je nastopil Klemen Gerčar in obe vožnji končal izven dobitnikov točk. V prvi vožnji je bil 26, v drugi pa 22.

Matevž Irt v pripravah na zadnji nastop (foto Youthstream)