Novice

13.09.2010 MX pokal - Po šesti dirki
AMD Brežice so v nedeljo, 12. septembra, na svoji dirkalni progi v Prilipah gostile šesto letošnjo dirko za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu. Okrog sto trideset tekmovalcev, ki so se razvrstili v deset kategorij je pričakalo oblačno vreme in mokra dirkalna steza, ki je le redkim pisana na kožo, saj je zaradi svoje konfiguracije in podlage zelo zahtevna. Poleg tega imajo člani društva številne preglavice z najbližjim sosedom, ki je povsem onemogočil treninge na tem dirkališču. Zato je vsaka dirka v Prilipah posebno doživetje, saj se tekmovalci ne morejo proge »naučiti«. V najmočnejši kategoriji MX R1 je dvakrat prvi skozi cilj pripeljal Aljoša Molnar (AMD Feroda Celje), ki tekmuje v konkurenci MX 125 R1. V konkurenci Open R1 pa je zmagal Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice), ki tako še naprej vodi v skupnem seštevku prvenstva. Drugi je bil Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični) in tretji Aleksander Osek (TRK Tajfun Šport). Theo Urbas je bil po dirki zadovoljen: »Današnjo dirko sem vozil še z nekaj bolečinami v ledvicah, ki so posledice padca na zadnji ADAC dirki. Na trening sem šel na progo zadnji in mi je v gneči zmanjkalo časa za pravi hitri krog. V prvi vožnji sem padel, ko sem vozil v vodstvu. V drugi vožnji malce zamudil na startu in še enkrat padel. Ko sem že zmanjševal razliko za Molnarjem mi je zopet zmanjkalo časa in končal skupno drugi, z zmago v svoji konkurenci.«
Zmagovalci posameznih kategorij: MX Open R1, Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice) , MX 125 R1, Aljoša Molnar (AMD Feroda Celje), MX Open R2, Roman Cerar (AMD Lukovica), MX 125 R2, Sebastjan Bahur (MK Rihemberk), MX Veterani 35, Boris Cerar (AMD Lukovica), MX Veterani 45, Tomaž Hren (ŠD Inoterm racing team, MX R3, Tomi Kastelic (MK ZAI)
MX 85, Nick Škorja (TRK Tajfun šport), MX 85 podmladek, Jernej Mozetič (A.B.C. Sport Klub), MX 65, Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični)
Naslednja dirka Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo čez 14 dni, 26 septembra 2010, v Stranski vasi pri Semiču v organizaciji NIX Semič.
MX pokal
Matjaž Košir