Novice

27.09.2010 V Primoštenu izpeljan le en tekmovalni dan
V Primoštenu, obmorskem Hrvaškem mestecu ter po njegovi okolici, je potekala sedma dirka DP v enduru. Mesto, ki dežja ni vajeno, je v tem vikendu močilo, kot že dolgo ne.
Na štart sobotne dirke se je pripravilo 83 enduristov Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Italije in Avstrije, skozi cilj dveh 90 kilometrskih krogov s po dvema specialoma, pa je uspelo v dogovorjenem času priti le 24-tim. V hudih nalivih, ki so se prelivali drug preko drugega, so dirkači in motorji prestajali hude preizkuse ob zdrsih preko skal. Že prvi special je terjal nekaj odstopov. Izpeljan je bil – tako kot lansko leto – po plaži tik ob morju. Teren etape je bil sicer izpeljan preko makadama, asfalta in (malo manj) po brezpotjih. Tudi tukaj je bilo možnosti za odstop več kot dovolj.
A na srečo do težjih poškodb posameznih enduristov ni prišlo, čeprav je tema krepko posegla v zaključek drugega kroga dirke.
V nedeljo so se razmere še poslabšale. Vso noč je intenzivno deževalo, nedelja pa ni vzbujala nobenega upanja na razjasnitev. Petnajst minut pred štartom so v peklenski naliv udarile še strele. Razmišljanje o »iti v dirko – ali ne iti«, se je prevesilo v enotno mnenje: nedeljska dirka odpade.
Malce bledega sonca se je le prikradlo med dež vsaj med podelitvijo pokalov in denarnih nagrad. Slovencem se je nasmehnilo prav na široko, saj so v skupnem seštevku zmagali tudi v razvrstitvi Alpe Adria pokala narodov.
Tekst in foto: Staša Tajana
Rezultati 25. september

z leve: Vrhovc, Marčič, Podvratnik

z leve: Seles, Špindler, Kočevar

z leve: Kofol, Prodan, Blejc

Slovenski enduristi