Novice

30.09.2010 Slovenska supermoto reprezentanca v Francijo
Ta konec tedna bo slovenska supermoto reprezentanca nastopila na letošnjem svetovnem pokalu narodov. Potem, ko so supermoto reprezentance zadnji dve leti gostovali v Bolgariji, pa bo toktarno prizorišče v Franciji, natančneje v Cahorsu. Slovenska reprezentanca, ki bo nastopila v enaki postavi kot lani, brani lansko 6. mesto.
Avto-moto zveza Slovenije je tudi letos v reprezentanco uvrstila Uroša Nastrana, Roka Mihelčiča in Jana Habata. Za nastop je prijavljenih 17 ekip, štiri države pa so prijavile še mladinsko ekipo. Naslov prvakov branijo Nemci.
Med slovensko trojico ima največ mednarodnih izkušenj Uroš Nastran, ki je letos osvojil peti zaporedni naslov državnega prvaka, obenem pa je tudi vodilni v evropskem prvenstvu. Na več sreče kot lani upa Rok Mihelčič, spomnimo, lani je na treningu padel in si zlomil kost v zapestju. Letos je dobro pripravljen in tako kot Nastran zagotavlja, da se bo potrudil za čimboljši rezultat. Slednje velja tudi za najmlajšega v ekipi, Habata, ki je z lanskim nastopom dokazal, da si je zaslužil vpoklic v reprezentanco, letos pa bo moral svojo vlogo le še potrditi.
Poleg Slovenije, bodo na dirki nastopile še reprezentance iz Nemčije, Bolgarije, Finske, Italije, Češke, Švedske, Španije, Estonije, Latvije, Poljske, Francije, Danske, Litve, Belgije, Argentine in Velike Britanije.
Voznike v soboto čakajo kvalifikacijski nastopi, vozniki najuspešnejših 16 reprezentanc pa bodo v nedeljo nastopili še vsak po dvakrat. Rezultate bo možno spremljati na spletni strani www.supermotos1.com