Novice

03.10.2010 Supermoto pokal narodov - Slovenci enajsti
V Cahorsu (Francija) je danes potekal svetovni pokal narodov v supermotu. Naslov svetovnih prvakov so osvojili Francozi, ekipa Slovenije, za katero so nastopili Uroš Nastran, Rok Mihelčič in Jan Habat pa je osvojila 11 mesto.
Dan se za reprezentanco Slovenije ni začel najbolj spodbudno, saj je na ogrevanju Mihelčič padel, pri tem pa se močno udaril v obe koleni in zapestji. Do padca je prišlo, ko je Nemec Ionnidis na skoku padel, na njegov motor pa je doskočil Mihelčič. Sledil je srhljiv padec Mihelčiča, ki pa je navkljub vsemu zbral moči za popoldanski nastop.
Prva sta nastopila prav Mihelčič in Nastran. Slednji je zelo dobro štartal in bil na repu deseterice. Med dirko je napredoval še za nekaj mest, na koncu pa v boju za osmo mesto moral priznati premoč Čehu Vorličku. Mihelčič je prve kroge vozil za estonskim predstavnikom in pri tem izgubil stik s tekmeci pred seboj. Navkljub bolečinam je prvi nastop končal na 25 mestu.
Tudi v drugi dirki je nastopil Mihelčič, poleg njega pa še Habat. Z boljše pozicije je štartal Habat, a mu tega ni uspelo izkoristiti, saj je približno na polovici dirke, ko je vozil na 14 mestu, na zaviranju padel. Pri tem si je tudi poškodoval levo zapestje, tako da je preostali del dirke odpeljal počasneje, še posebej mu je poškodba roke nagajala na skokih. Dirko je tako končal na 25 mestu. Dve mesti pred njim je bil Mihelčič, ki je s tem dosežkon kot prvi izmed trojice končal z nastopi na letošnjem pokalu narodov. »Res si želim, da bi se enkrat dirka zame in za ekipo iztekla brez smole. Sam sem tako že drugo leto zapored pokal narodov končal poškodovan, pri čemer pa me najbolj jezi to, da za padec nisem bil niti malo kriv« je po svojem drugem nastopu povedal Mihelčič.
V tretji vožnji sta nastopila Habat in Nastran. Uroš je po dobrem štartu kmalu prevzel deseto pozicijo in v zelo močni konkurenci tudi drugo dirko končal med najboljšo deseterico. Habat je ponovil svoj dosežek iz prvega nastopa, osvojil je 25 mesto. Po nastopu je Nastran povedal: »Vesel sem, da sta mi uspela dva dobra nastopa in da sem lahko konkuriral najboljšim svetovnim voznikom«.

Uroš Nastran

Rok Mihelčič

Jan Habat