Novice

05.10.2010 MX pokal - Semič po tednu dni popoln
Sedma dirka za Pokalno prvenstvo Slovenije v motokrosu je bila izvedena preteklo nedeljo 3. oktobra 2010 na dirkališču NIX Semič v Stranski vasi. Prestavljen termin, do katerega je prišlo zaradi prevelike količine padavin se je izkazal za dobro odločitev, saj je dirka potekala v delno sončnem vremenu na idealni podlagi. Sezona gre proti koncu in to se pozna tudi na številu tekmovalcev, ki se jih je tokrat zbralo nekaj deset manj, kot prejšnje dirke. Vidno vlogo igrajo poškodbe, v Stranski vasi pa zdravniška služba ni imela veliko dela.
Jaka Može (AMD Trebnje) je na dirki kategorij MX Open R1 in MX 125 R1 še enkrat brez konkurence z lahkoto zmagal. Svojo zmago je takole komentiral: » Zelo sem vesel, da sem se udeležil tudi te dirke in jo odpeljal po najbolših močeh. Malce sem utrujen, saj sem včeraj vozil tudi Enduro challenge na Dolenjskem in v tri urni vožnji tudi tam slavil zmago. S tem sem z dirkanjem zaenkrat zaključil.« Za njim je bil na drugem mestu Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice), ki je pred zadnjo dirko v skupnem seštevku kategorije MX Open R1 zbral toliko prednost v točkah, da je že osvojil naslov pokalnega prvaka. Priznanje za tretje mesto pa je tokrat odnesel Aleksander Žafran (Geodrill racing team).
Zmagovalci posameznih kategorij:
MX Open R1, Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice)
MX 125 R1, Aljoša Molnar (AMD Feroda Celje)
MX Open R2, Roman Cerar (AMD Lukovica)
MX 125 R2, Sebastjan Bahur (MK Rihemberk)
MX Veterani 35, Boris Cerar (AMD Lukovica)
MX Veterani 45, Tomaž Hren (ŠD Inoterm racing team)
MX R3, Tomi Kastelic (MK ZAI)
MX 85 podmladek, Anej Braniselj (MSK Notranjska)
MX 85 Luka Križnik (Hrvaška)
MX 65, Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični)
Naslednja dirka Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo 17. oktobra 2010 v Mislinjski dobravi, v organizaciji MK Slovenj Gradec.
MX pokal
Matjaž Košir