Novice

07.10.2010 SLO MX 2010 - Predzadnja postaja v Šentvidu
Društvo AMD Šentvid bo to nedeljo na progi Dolina pod Kalom priredilo predzadnjo, peto dirko za državno prvenstvo DP SLO MX v motokrosu. Motokrosisti bi sicer morali predzadnjo dirko odpeljati že sredi septembra v Radizelu, vendar pa takratno vreme ni omogočalo izpeljave tekmovanja, zato se bo letos prvenstvo zavleklo do konca oktobra. V Šentvidu bodo v nedeljo tekmovali dirkači podmladka do 50 kubičnih centimetrov, člani do 85 in 125 kubičnih centimetrov ter open in veterani.
V odprtem razredu bodo domačini stiskali pesti za Boruta Koščaka (AMD Šentvid), ki se trenutno poteguje za naslov državnega podprvaka. Podpora navijačev mu bo prišla zelo prav, saj se le dve točki za njim nahaja Toni Mulec (MK Slov. Gradec). V najboljšem položaju je Sašo Kragelj (Geodrill RT), ki vodi s šestnajstimi točkami prednosti. Vendar pa to še ni prednost, s katero bi bilo Kragljevo vodstvo povsem varno, zato bo Radizelčan tudi v Šentvidu startal na zmago, ki bi ga pripeljala bliže zastavljenemu cilju, novemu naslovu prvaka.
Pri članih do 125 kubičnih centimetrov je po začetnih zelo izenačenih dirkah Deni Ušaj (GAS Vrtejba) le pridobil večjo prednost in najbližjemu konkurentu Roku Virantu (AMD Šentvid) pobegnil za 37 točk. Ušaj tako ostaja glavni kandidat za naslov državnega prvaka v najštevilčnejši kategoriji državnega prvenstva, Virant pa bo na domači progi zagotovo skušal zmanjšati svoj zaostanek. Med tem pa je velika gneča v boju za naslov državnega podprvaka, saj je kar pet tekmovalcev uvrščenih v razliki osmih točk.
V razredu do 85 kubičnih centimetrov je prvo polovico prvenstva prepričljivo dobil Tim Gajser (AMD Feroda), za tem pa je zaradi poškodbe izpustil dirko in na prvem mestu ga je zamenjal Miran Kovačič (AMD Trebnje) ki pred radizelsko preizkušnjo vodi za dve točki. Toda Gajser se v nedeljo vrača na tekmovanje prepričan v ubranitev naslova državnega prvaka. Za tretje mesto v prvenstvu se bosta udarila Nick Škorja (TRK Tajfun) in Jernej Mozetič (A.B.C. Sport).
Bogomir Gajser (AMD Feroda) bo družinsko čast družine Gajser branil med veterani, kjer se tudi letos poteguje za naslov prvaka. Po štirih zmagah se bo v nedeljo boril še za peto. Edini, ki se letos enakovredno kosa z Gajserjem je Igor Pancar (AMD Šentvid), njunemu tempu pa najbolje sledi še Alojz Vogrinc (TRK Tajfun). Ostali tekmovalci so zaenkrat predaleč, da bi se lahko vmešali v boj za prva tri mesta v prvenstvu.
Najmlajši tekmovalci državnega prvenstva bodo v razredu do 50 kubičnih centimetrov odpeljali svojo finalno dirko. S tremi dobljenimi tekmami vodi Maks Mausser (TRK Tajfun), ki lahko ob solidni prvi vožnji naslov državnega prvaka osvoji že po polovici nedeljske dirke. Za naslov državnega podprvaka se bosta pri podmladku do 50 kubičnih centimetrov borila Matevž Robek in Gašper Polajžer iz kluba MK Fire Group.
Prve vožnje se bodo začele ob enajsti uri, finalne deset minut pred drugo uro popoldne.

Urnik dirke:
1. vožnja:
Veterani - 11:00 (20 min + 2 kroga)
50 junior - 11:35 (10 min + 1 krog)
85 ccm - 12:05 (15 minut + 2 kroga)
125 ccm - 12:35 (25 minut + 2 kroga)
Open - 13:15 (25 minut + 2 kroga)

2. vožnja:
50 junior – 13:50 (10 min + 1 krog)
Veterani - 15:10 (20 min + 2 kroga)
85 ccm – 15:50 (15 minut + 2 kroga)
125 ccm – 16:20 (25 minut + 2 kroga)
Open – 17:00 (25 minut + 2 kroga)

Andreja Prel
Več informacij na na SLO MX 2010