Novice

15.11.2010 YART za zaključek drugi
Na zadnji dirki svetovnega prvenstva vzdržljivostnega motociklizma, dirka je bila v Katarju, je ekipa Yamaha Austria, za katero nastopa tudi Igor Jerman (MD Depala vas), poleg njega pa še Martin (AUS) in Giabban (FRA), osvojila odlično drugo mesto. Na dirki je nastopilo 35 ekip. Ekipa YART si je po treningih in odpeljanem krogu na Superpolu privozila tretjo štartno pozicijo. V uvodu tekme je bila ekipa na drugem mestu, kmalu pa so morali narediti večji postanek, saj so imeli težave z verigo in so morali menjati zobnike ter verigo. To jih je potisnilo nekaj mest nazaj, vendar so s konstantnimi krogi in sicer hitrimi postanki v boksu, kmalu prišli do tretjega mesta, v zadnji uri pa na drugo mesto. Igor je s sotekmovalcema prevozil skupno 227 krogov, štiri kroge manj kot zmagovalci, francoska ekipa SERT (Suzuki Endurance Racing Team), ter en krog več kot tretjeuvrščena ekipa RMT Racing Team s Hondo. Tekmo je končalo 26 ekip.
Med stemi sta bili tudi ekipi Boenig Penz13 in MCS racing Ipone, za kateri prav tako nastopata slovenska dirkača. Ekipa Boenig Penz 13 je z Juretom Štibiljem dirko končala na skupnem 11. mestu, v razvrstitvi svetovnega pokala superstock pa so bili tretji. Ekipa MCS racing ipone, za katero nastopa Janez Prosenik, pa je osvojil skupno 20. mesto, v svetovnem pokalu superstock pa so bili 9.
Naslov svetovnih prvakov je z zmago na zadnji dirki osvojila ekipa SERT, ekipa YART pa se je z dobrim zadnjim nastopom prebila na skupno tretje mesto. V razvrstitvi svetovnega pokala superstock je skupno prvo mesto osvojila ekipa QERT
(Qatar Endurance Racing Team).