Novice

16.04.2012 Jerman z ekipo YART tretji
Pretekli konec tedna je bila na sporedu prva dirka sezone v svetovnem prvenstvu Endurance in sicer 24-urna preizkušnja v francoskem Magny Coursu. Igor Jerman je z ekipo Yamaha Austria, s sovoznikoma Martinom in Giabbanijem na tekmi osvojil odlično tretje mesto.
Ekipa si je po treningih privozila peto štartno pozicijo. Tekmo je začel Francoz Giabbani, štart pa se mu ni povsem posrečil, tako da je v prvi uri preizkušnje vozil na osmem mestu. Razlike pa so bile majnhe in prvih deset ekip je bilo precej izenačenih. Nadaljevanje dirke so spremljale predvsem zelo težke vremenske razmere, saj je večkrat med dirko začelo deževati, tako da so vozili s pnevmatikami za dež. Bilo je tudi zelo hladno, posebej zvečer so se temperature gibale okoli ledišča.
Igor je že svojo prvo uro vožnje odpeljal odlično. Bil je zelo hiter in po nekaj urah vožnje, je bila ekipa v borbi tudi za drugo mesto. Ponoči so imeli nemalo težav pri postankih in so kar dvakrat izgubili ogromno časa pri menjavi pnevmatik. Ekipa je zdrsnila nekaj mest nazaj, vendar je Igor ekipo s svojimi zelo hitrimi vožnjami do jutra kar dvakrat popeljal tik za tretjeuvrščeno ekipo Yamaha GMT 94. Prav okoli sedme ure zjutraj pa so naproti tej ekipi izgubili skorajda tri kroge. Razlog so bile težave pri postankih. Kljub razočaranosti pa je Igor ostal razpoložen prav do konca dirke. Njegove vožnje so bile osupljivo hitre, in zato je na današnji dirki požel največ pozornosti. Še dve uri pred koncem je ekipa YART za tretjeuvrščenimi zaostajala krog in pol. Prav Igor je bil na vrsti za odpeljati predzadnjo uro in dosegal je od dve pa do šesti sekund boljše čase na krog in tako uro pred koncem ujel in prehitel tretjeuvrščenega. Ob zadnjem postanku v boksih bi moral za krmilo sesti Giabbani, vendar se je vodja ekipe odločil, da tekmo konča Igor, saj je bil s svojimi hitrimi časi edina pot do zmagovalnega odra. Suvereno je odpeljal tudi zadnjo uro vožnje, pred četrtouvrščenim pa privozil minuto prednosti. Ekipo je popeljal na tretje mesto in si zaslužil pohvale od organizatorja tekme, ki so ga danes poimenovali kar 'Jermanator'.
Na tekmi je zmagala ekipa Kawasakija pred Suzukijem, lanskoletnim svetovnim prvakom.
Moto društvo Depala vas