Novice

08.05.2012 Zmaga na drugi dirki pripadla Mihelčiču
Druga dirka za DP Slovenije v supermotu se je v nedeljo končala na kartodromu Green Garden v Puli. Šestnajst voznikov je pomerilo svoje moči na 1001m dolgi asfaltni progi na kartodromu, ki mu je bilo za potrebe supermota dodano še 100 m offroada – zemeljskega dela. Poleg petih predstavnikov slovenije, Roka Mihelčiča, Žana Modica, Anžeta Mlakarja, Matije Pavšiča in Boštjana Kranjca je na dirki sodelovalo še sedem hrvaških voznikov in štirje italijani. Sobotni treningi so potekali v prelepem sončnem vremenu. Vozniki so vsak po svoje poizkušali kar najbolje spoznati progo in z dobrimi nastavitvami ciklistike čimveč iztisniti iz svojih jeklenih konjičkov.
Nedelsko jutro pa je prineslo s seboj dež in za prve proste treninge je bil zemeljski del zaprt saj bi bila drugače celotna proga prekrita z spolzkim slojem nanošene zemlje. Za kvalifikacije najmočnejše klase supermoto Open je žirija offroad odprla in izkazalo se je, da je bila odločitev prava. Po nekaj opravljenih krogih se je zemlja osušila in je omogočala varno vožnjo in izredno zanimiv boj v prvi in drugi dirki.
Na kvalifikacijah so najboljše čase dosegli Rok Mihelčič, Anže Mlakar in Žan Modic. Matija Pavšič si je privozil sedmo štartno pozicijo, Boštjan Kranjc pa štirinajsto. Mihelčič, Mlakar in Modic so v prvi dirki držali gledalce v napetosti do konca dirke in z drzno vožnjo na meji mogočega zadržali pozicije, ki so jih dosegli na kvalifikacijah. Zmagal je torej Mihelčič pred Mlakarjem in Modicem. Za njimi so bili uvrščeni Italijan Matteo Medizza in Hrvat Dejan Opet.
Odlična prva dirka je bila napoved za še bojšo in atraktivnejšo drugo dirko, ki smo jo vsi nestrpno čakali. Štart druge dirke je bil odločen, eksploziven in kmalu se je začel boj za zmago, ki si jo je po ogorčenem boju priboril Modic, pred Rokom Mihelčičem, ki je po preveč odprtem zavoju zaradi prevelike hitrosti na offroadu pustil preveč prostora, kar pa je hitro izkoristil Žan in se zavihtel na prvo mesto. Tam je ostal do konca kljub nenehnim napadom Mihelčiča in Mlakarja.
Dirke v razredu amaterjev S Open R2 se je udeležil slovenski voznik Igor Kikelj, ki je v obeh dirkah zasedel 9.mesto.
Naslednja dirka za DP Slovenije bo 3. junija na Vranskem.
Slavko Šauer