Novice

10.05.2012 V Brežicah ta vikend dirka evropskega prvenstva
Ta konec tedna bo motokros steza na Prilipah pri Brežicah gostila dirko evropskega prvenstva, katero organizira Avto-moto društvo iz Brežic. Nastopili pa bodo vozniki v razredih open, 65 in 85 in prav v slednjem je največ prijavljenih voznikov, kar 47. V razredu 65 bo nastopilo 19 voznikov in v razredu open 32. Med slednjimi bo tudi 12 slovenskih voznikov, med katerimi lahko najvišje posežeta predvsem Sašo Kragelj in Peter Irt, ki bosta skušala zagotoviti, da bo zmaga ostala doma. Delo sicer ne bo lahko, saj sta med prijavljenimi tudi Belorus Evgeny Tyletski, lani drugouvrščeni v tem tekmovanju in Ukrajinec Mykola Pashchynskyy, ki je bil lani tretji. Dobrega nastopa pa se nadeja tudi najboljši motokrosist naših južnih sosedov Nenad Šipek, ki je lani osvojil končno četrto mesto. Poleg Kraglja in Irta, bodo nastopili še sledeči slovenski motokrosisti: Toni Mulec, Theo Urbas, Aljoša Molnar, Erik slavec, Miran Kovačič, Anej Doplihar, Matej Žvan, Andrej Zdovc, nastopa pa sta zaradi poškodb že odpovedala Dejan Zver in Miha Urbas.
kot že rečeno bo največ nastopajočih v razredu do 85 kubikov. Letošnji spremenjeni sistem, ko tekmovanja potekajo po različnih evropskih regijah, Slovenija spada med jugo zahodno, je na Prilipe privabil predvsem veliko voznikov iz Italije, za dobre slovenske uvrstitve pa bodo skušali poskrbeti Jan Pancar, Urban Ražman, Nick Škorja, Denis Vačovnik, Miha Bubnič in Jaka Završan. Najmanj prijavljenih je v najšibkejšem razredu do 65 kubikov, nastopilo naj bi 18 mladih motokrosistov in ena motokrosista. To bo Staša Braniselj, ki bo v konkurenci fantov skušala dokazati, da njeni uspehi na domačih dirkah niso naključni. Poleg nje bosta nastopila še Maks Mausser in Luka Milec, ki se bosta prav tako potegovala za visoke uvrstitve.
V soboto bodo potekali najprej prosti treningi, sledil bo kvalifikacijski trening in zatem še kvalifikacijska dirka. Nedelja se bo za dirkače začela z ogrevalnimi vožnjami, prva dirka pa se začne ob 12:30 uri. Zaključek dirk je predviden okoli 17 ure.
Lista prijavljenih EMX Open

Lista prijavljenih EMX 85
Lista prijavljenih EMX 65

Rezultate v živo se bo dalo spremljati na spletnem naslovu http://live.speed-timing.hr/mx/