Novice

29.05.2012 Nastran tudi na Siciliji s težavami
Na vroči Sicilji, v glavnem mestu Palermo, se pretekli konec tedna v lepem vremenu na starem vojaškem letališču odvijala druga tekma za svetovno supermoto prvenstvo S1. Edini, ki je na dirki zastopal barve Slovenije je bil ponovno Uroš Nastran (AMD Sitar racing) s svojo ekipo Suzuki Lux performance iz Italije.
Treninge je začel zelo obetavno, prvega je končal na 5. mestu, drugega pa na dobrem 3. mestu. Na kvalifikacijah je sam storil napako, saj kar nekaj časa ni delal hitrih krogov zaradi varčevanja gum, na koncu, ko je pa želel narediti dober čas kroga, mu pa to nikakor ni uspelo. Zaradi nezahtevne proge so bile razlike med tekmovalci zelo majhne, kvalifikacije pa je zaključil na 8.mestu.
Na jutranjem ogrevanju je na Nastranovem motorju prišlo do okvare na elektroniki in motor mu je ugasnil pred dvojnim skokom. Imel je kar veliko srečo da ni padel, saj je bil prekratek na skoku.
V prvi vožnji je po startu svojo pozicijo obdržal, celotno dirko je vozil na 8. mestu, čeprav je bil veliko hitrejši od Monticellija, ga ni mogel prehiteti. Proga je bila postavljena tako, da je bilo res zelo težko prehiteti.
V drugi vožnji je po startu eno mesto pridobil. Prvih pet krogov je vozil na sedmem mestu, nato pa ga je sotekmovalec grdo zrinil in je padel. Nadaljeval je s 13. mesta, do konca dirke pa mu je uspelo dva tekmovalca prehiteti in končal je enajsti.
Zadnjo tretjo dirko je startal z enajste pozicije, start mu je zelo dobro uspel, pridobil je nekaj mest. V drugem ovinku po startu je eden od tekmovalcev krajšal ovinek, ker so ga zrinili s proge in priključil se je nazaj na progo kar v naslednjem ovinku. Zadel je zaščitno balo in ta je padla ravno pod Urošev motor. Ponovno je padel in nadaljeval čisto z ozadja z velikim zaostankom. Končal je 15. Skupno na dirki pa je bil 11.
Uroš o dirki: » Z drugo dirko svetovnega prvenstva nisem zadovoljen, saj sem imel ponovno veliko smole. Najbolj me jezi to, ker sam nisem storil napake, da bi padel. Glede na čase s treningov in kvalifikacij pa lahko rečem, da sem se na motor že dobro privadil, čeprav bom potreboval še veliko skupnih treningov z ekipo, da bomo lahko posegli po visokih rezultatih. Upam da me na naslednjih dirkah ne bo spremljala smola in da bom lahko dokazal, da tudi s Suzukijem lahko vozim v vrhu svetovnega prvenstva.«