Novice

07.06.2012 Na Vranskem zmaga Mihelčiča
V nedeljo je na progi CVV Vransko potekala, v sožitju dirk starodobnih motociklov, tretja dirka voznikov supermota, ki je štela za prvenstvo Alpe Adria in državno prvenstvo. Prvič so vozniki vozili cca. 100 metrsko »zemeljsko« sekcijo, ki naznanja, da se bo v prihodnosti uredil tudi ta manjkajoč a obvezen del proge za supermoto na Vranskem. Nedvomno si vozniki želijo na tem delu proge tudi »mizo«, ki bi gledalcem pričarala užitek atraktivnih skokov in tako še dodatno poživila samo dogajanje na progi. Progo je organizator AMZS z nekaj entuzijasti odlično pripravil in poskrbel za varnost nastopajočih. Svoj delež je prineslo tudi lepo vreme, ki ni pokvarilo odličnih nastopov voznikov in je zadržalo gledalce do konca dirk na svojih mestih na tribuni in ob progi. Gledalci so prav gotovo uživali v vrhunski predstavi supermotašev, ki pa so bili prikrajšani za prihod kolegov iz sosednje italije in tako kot leta poprej tudi sosednje hrvaške. Kakorkoli, prisotni so dokazali, da s svojo vožnjo in obvladovanjem hitrih motociklov spadajo v sam vrh voznikov pokala Alpe Adria in kljub svoji maloštevilčnosti držijo panogo supermota na zavidljivo visoki ravni.
Tretje mesto v razvrstitvi pokala Alpe Adria si je po odlični vožnji v drugi dirki privozil Anže Mlakar, ki je prehitel v prvi vožnji boljšega »Italijana« s Slovenskim potnim listom Tineta Saražina. Po enakem številu točk v obeh dirkah se je na tretje mesto uvrstil Anže zaradi boljše uvrstitve v drugi vožnji.
Drugo mesto si je privozil z dvema drugima mestoma Žan Modic, ki je moral na dirki zaradi okvare svoje Honde nastopiti s svojim lanskoletnim KTM-om, ki pa kot kaže še ni za v staro šaro.
Po ponesrečenem nastopu za pokal Alpe Adria v Novi Rači, ko je Roka Mihelčiča na cedilu pustila njegova Honda in ni mogel ubraniti prvega mesta pred Hrvatom Dejanom Opetom. Dogajanje na obeh dirkah na Vranskem je dokazalo, da je Rokov mehanik dobro opravil delo, sam pa je odpeljal dve hitri nadvse natančni dirki in si privozil dve prvi mesti.
Rezultati