Novice

20.06.2012 Na Grobniku dvoboj bratov Jerman
Minuli vikend je na Grobniku potekala dirka svetovnega prvenstva prikoličarjev in četrta letošnja dirka za prvenstvo Alpe Adria, s sklopu katere poteka tudi državno prvenstvo.
Dirko je predvsem popestril naš svetovni prvak v vzdržljivostnem motociklizmu Igor Jerman, ki je z nekonkurenčnim motociklom ponovno pokazal, da kljub dejstvu, da na Grobniku že sedemnajst let ni peljal nobene dirke, še vedno obvladuje sceno. Dirko razreda superbike je sicer zmagal brat Marko Jerman, kar je bilo pričakovati, saj je bil " tehnično" precej bolj opremljen kot Igor. V vsakem primeru pa je bila vse skupaj odlična predstava, ki jo je podkrepilo tudi huronsko navijanje gledalcev. Skupno šesto mesto je v tem raszredu dosegel novinec Matej Kraljič (vsi trije MD Depala vas), ki je bil obenem tretji v konkurenci slovenskega prvenstva. Luka Dečko (Rotobox racing) je nastopil v razredu superstock 600, dosegel drugi kvalifikacijski čas, na dirki pa izgubil nekaj pozicij in dirko končal na petem mestu.
V sklopu pokala Alpe Adria so nastopili tudi starodobniki in v kategoriji pldtimer 500 je Boštjan Košnik (AMD Kranj) z zmago še povečal skupno vodstvo. Janez Peter Grom (AMD Gorica) je bil tretji, Darko Škibin (MK Leteči Kranjci) peti in Jože Žarn (Hrast Tržišče) sedmi. V kategoriji classic 500 je Iztok Bence osvojil četrto mesto. 
Brez uvrstitve pa sta ostala Janez Remše in njegov sovozniko Jamie Biggs(Remše racing) na obeh dirkah svetovnega prvesntva prikoličarjev. Edini slovenski voznik, ki letos nastopa v tem tekmovanju se je že na treningu soočal z težavami z gumami, saj je več kot očitno, da 32 let stara asfaltna podloga ne zagotavlja optimalnega oprijema, tako da so bili letošnji časi krogov krepko pod dolgoletnim povprečjem. Remše in Biggs sta v kvalifikacijah dosegla šestnajsti čas, na obeh dirkah pa imela težave z elektroniko in obakrat sta odstopila.
Rezultati državno prvenstvo
Foto: Alpe Adria

Marko Jerman