Novice

26.06.2012 Nastran v Bolgariji do petega mesta
Uroš Nastran (AMD Sitar) je v Bolgariji ponovno upravičil svoj talent. V mestu Pleven je nastopal za svojo ekipo Suzuki Lux Performance. Dirka se je odvijala v povsem spremenljivem vremenu. V soboto na kvalifikacijah je termometer pokazal 41 stopinj celzija, v nedeljo zjutraj pa je za mesto Pleven neobičajno začelo močno deževati. Deževje je trajalo vse do trinajste ure tako, da se je prva dirka odvijala v deževnih razmerah.
Uroš se je za tekmo v Bolgariji dobro pripravil, saj je zaradi slabih izkušenj na prejšnjih dveh dirkah v svetovnem pokalu doživel zanj zelo slabe rezultate. Sam pravi, da so za slabe rezultate bile predvsem napačne nastavitve motorja, ki so botrovale nemirnemu zadku. Za razliko od prve dirke za svetovno prvenstvo v Ottobianu, ko je prav tako deževalo se je Nastran tokrat odpeljal povsem v njegovem slogu. Zaradi zaupanja v motor po zamenjanih sprednjih vilicah in podaljšanju motorja neposredno s tem dejanjem, se je že na prvem treningu in kasneje na kvalifikaciji videlo, da bo ta dirka ena izmed
njegova boljših v letošnji sezoni. Njegova atraktivna vožnja in skoki so dali vedeti, da je Uroš tokrat zares maksimalno pripravljen. Prvi start se je začel v dežju. Uroš je imel po kvalifikacijah osmi čas, kar je pomenilo, da starta v drugi vrsti. Start mu ni najbolje uspel,  vendar je že na ogrevalnem krogu videl, da je hiter v dežju. Dodatno podporo je imel tudi s strani prijateljev, ki so ga spremljali. Po prvem krogu je prišel v cilj kot sedmi in hkrati dohiteval prvo peterico z minimalnim zaostankom dveh sekund. Odpeljal je fantastično prvo dirko z agresivnimi prehitevanji v prvih krogih in pametno vožnjo ohranil svoj položaj vse do cilja. Za drugo dirko pa se je vreme spremenilo. Ob trinajsti uri je dež ponehal in proga se je začela sušiti. Druga in tretja dirka se je zanj končala na petem in četrtem mestu. V tretji vožnji se je Uroš po dobrem startu vozil na tretjem mestu več kot pol dirke a ga je z veliko boljšo vožnjo prehitel Mauno Hermunen finski voznik, ki letos vozi najbolje vendar pa se mu je zgodil odstop in zgolj zaradi tega ni vodilni v svetovnem prvenstvu.
Uroš je po dirki povedal: "Dirka v Bolgariji je pokazala, da spadam v sam vrh svetovnega prvenstva. Zavedam se konkurence in spoštujem njihovo delo saj so vsi dobro pripravljeni. Zame je to prva sezona v ekipi Suzukija in po individualnih testiranjih motorja se že kažejo prvi rezultati. Sam sem odlično pripravljen in sposoben, da v naslednjih dirkah obdržim konstantno dober rezultat. Po lestvici sem napredoval za sedem mest in sem trenutno na devetem mestu. Za šesto uvrščenem zaostajam 15 točk in to je dobra popotnica za prihajajoče dirke in za ponovitev oziroma izboljšanje lanskega rezultata. Veliko pomoči in zagona dobim tudi od prijateljev, staršev in seveda finančni podpori, ki sem jo deležen s strani sponzorjev Luxuris – a in TransWorlda. Vse moje navijače in ljubitelje moto športa vabim 8. julija na Hrvaško, da z vašo pomočjo ob progi dosežemo odmevno uvrstitev. Tekma za svetovno prvenstvo 2012 bo potekala doslej najbližje Sloveniji".