Novice

10.07.2012 V Italiji Milec drugi, Škorja tretji
Baldasserona v Italiji je gostila tretjo dirko evropskega mladinskega prvenstva jugozahodne cone v motokrosu. V razredu EMX 65 je odlično nastopil Luka Milec (AMD Slovenske Konjice) in v prvi vožnji zmagal, v drugi pa je bil tretji. Skupno je na dirki osvojil drugo mesto in obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Na 11. mesto se je na dirki uvrstil Maks Mausser (AMD Feroda), v prv ivožnji je bil 9 v drugi pa 11, Staša Braniselj (MSK Notranjska9 pa je bila 15 (15, 16). V skupni razrvstitvi je Mausser 8, Branisljeva pa 12.
V razredu EMX 85 se je na zmagovalni oder uvrstil Nick Škorja (ŠK Nemc team). Prva vožnja se mu ni izšla po željah saj je bil sedmi, v drugi pa je nastopil precej bolje in v cilj zapeljal kot drugi. Skupno je na dirki osvojil tretje mesto v skupni razrvstitvi prvenstva pa je osmi. Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) je bil v prvi vožnji devetim v drugi sedmi, ter osvojil skupno deveto mesto. V prvenstvu je 16.
Voznike čaka še dirka na Portugalskem, zatem pa se bo najboljših deset iz vsakega razreda pomerilo na finalu v Angliji, kjer bo nastopila najboljša deseterica iz vsake od štirih con.

Luka Milec