Novice

10.07.2012 Nastran z zlomom roke, Modic 20
Četrta tekma v supermotu za svetovno prvenstvo S1 in evropsko prvenstvo S2 je bila na Hrvaškem Grobniku, nastopila pa sta tudi Uroš Nastran (AMD Sitar racing) v razredu S1 in Žan Modic (Racing klub Slovenija) v razredu S2.
Predvsem Nastran se je na dirko odpravil zelo optimistično, saj je zadnjo tekmo v Bolgariji končal na petem mestu. Na Grobniku je imel veliko željo po dobrem rezultatu, saj je bila to zanj skoraj domača tekma na katero ga je prišlo spodbujat zelo veliko navijačev. Na prvem prostem treningu je Uroš vozil zelo dobro, imel je šesti najhitrejši čas. Progo na Grobniku prej ni poznal, ampak jo je hitro dal v spomin, saj ni bila zahtevna, njemu pa je odgovarjala, ker je bila zelo hitra. Povprečna hitrost je znašala kar 84km/h.
Drugi prosti trening je začel na vrhu, nekaj časa je imel tretji najhitrejši čas. Nato je padel po lestvici do desetega mesta, v petnajstem krogu pa je padel, ko je želel izboljšati svoj najhitrejši čas. Padel je na off-road delu, ker je zapeljal na kamen, ki je bil na majhnem skoku v ovinku. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so mu po slikanju z rentgenom ugotovili, da ima poškodovano zapestje in zlomljeno levo roko. "Po uspešni Bolgarski dirki, smo na testu v Pomposi še dodatno spremenili motor, tako da sem bil z njim še hitrejši. Dirko na Grobniku sem res težko pričakoval, saj sem bil v res dobri pripravljenosti in želel sem si stopničk pred domačimi gledalci in prijatelji, ki so me prišli spodbujat. Na žalost sem na drugem treningu padel zaradi kamenja na progi in si poškodoval roka" je po predčasnem zaključku dirkaškega vikenda povedal Nastran in hkrati napovedal, da bo na naslednji dirki, ta bo 19. avgusta v Švici, že nastopil.
V konkurenci evropskega prvenstva razreda S2 je nastopil Modic in na koncu osvojil 20. mesto. V prvi vožnji je začel dokaj zadržano in bil po pvem krogu še 21. Po petih krogih je pridobil tri mesta, do konca dirke pa še eno in tako v cilj zapeljal kot 17. Zelo dobro je pričel drug nastop, saj je bil po prvem krogu deseti, po ptetem pa že osmi. A padec v deevetem krogu ga je potisnil v ozadje na 22. mesto. Z vztajnostjo se je do konca te vožnje prebil med dobitnike točk na 19. mesto. Tudi tretji nastop je pričel dobro, bil po treh krogih 15, potem pa znova padel in nazadoval na 24. mesto. Tudi v tej vožnji je do konca uspel nadoknaditi nekaj izgubljenih mest, osvojil je 17. mesto. V skupnui razvrstitvi prvesntva po štirih odpeljanih dirkah, sam je nastopil le na treh, zaseda 24. mesto. 

Pred štartom razreda S2

Uroš Nastran

Žan Modic