Novice

08.08.2012 Sprememba pravilnika DP motokros
Komisija za motokros je sprejela spremembo 17.1. člena pravilnika državnega prvenstva v motokrosu za leto 2012. Spremenjen člen se glasi:
Za končni vrstni red državnega Slovenije v motokrosu se ne upošteva najslabša uvrstitev (seštevek prve in druge vožnje na posamezni prireditvi). Kot najslabši dosežek se lahko šteje tudi nenastop na posamezni prireditvi. Državni prvak posameznega razreda bo tisti voznik, ki bo na dirkah osvojil največ točk. V primeru, da imata dva ali več voznikov isto število točk, bo bolje uvrščen tisti, ki bo imel več boljših uvrstitev. V primeru, da tudi po tem kriteriju ni možno določiti razvrstitve, je boljši tisti, ki je na zadnji vožnji sezone dosegel boljšo uvrstitev.
Komisija je spremembo sprejela zaradi prestavitve dirke mladinskega svetovnega prvenstva. Prvotni koledar dirk DP je bil narejen tako, da se dirke DP niso pokrivale z dirkami svetovnega in evropskega prvenstva. Naknadno je prišlo do spremembe datuma dirke mladinskega SP, ki je sedaj isti vikend kot dirka DP. s sprejeto spremembo pravilnika državnega prvenstva, se voznikom, ki bodo nastopili na mladinskem SP omogoči, da se bodo še naprej lahko potegovali za naslov državnega prvaka.