Novice

21.08.2012 Milec deseti na finalu EP EMX 65
V Matterley Bassinu v Angliji je potekala finalna dirka evropskega mladinskega prvenstva v motokrosu za razrede EMX 65 in EMX 85, pravico nastopa pa je imelo po deset najboljših voznikov iz štirih conskih tekmovanj. Med udeleženci so bili tudi trije slovenski motokrosisti, Luka Milec (AMD Slovenske Konjice) in Maks Mausser (AMD Feroda Celje) v razredu EMX 65, ter Nick Škorja (ŠK Nemc team) v razredu EMX 85.
Milec, zmagovalec jugo-zahodne cone, je z kvalifikacijsko zmago napovedal, da se bo potegoval za sam vrh razvrstitve, na kar je kazal tudi prvi del prve vožnje, ko je bil na tretjem mestu. A tehnična okvara na motorju je pomenila, da je moral v prvi vožnji odstopiti. Se je pa med najboljšo dvajseterico, ki prejme točke, uvrstil Mausser, bil je prav 20. Bolje se je za Mileca razpletla druga vožnja, v kateri je bil prav tako na tretjem mestu, dva kroga pred ciljem pa izgubil eno mesto in končal kot četrti. Skupno je na dirki osvojil deseto mesto. Mausser je drugi nastop zaključil na 24 mestu, skupno je bil na dirki 25.
Škorja je prvi nastop v razredu EMX 85 pričel spodbudno, bil na 13 mestu, a kasneje izgubil precej pozicij in dirko nadaljeval iz 26 mesta. Do cilja je uspel prehiteti enega tekmeca in osvojiti 25. mesto. V drugem nastopu se je do polovice dirke potegoval za uvrstitev med prvo deseterico, po sedmih krogih pa je odstopil
Naslova prvaka sta osvojila Švicar Xylian Ramella v EMX 65 in Nizozemec Davy Pootjes v EMX 85.