Novice

24.08.2012 Motokrosisti nadaljujejo DP v Šentvidu pri Stični
V nedeljo 26. avgusta se bo po daljšem poletnem premoru nadaljevala letošnja motokrosistična sezona. Na dirkališču Dolina pod Kalom bodo člani AMD Šentvid pri Stični organizirali tretjo dirko letošnjega državnega prvenstva. Ker bosta do konca sezone preostali le še dve dirki, bodo točke v Šentvidu že lahko odločale o tem, kdo bo korak bližje k osvojitvi naslovov letošnjih državnih prvakov.
Organizatorji iz AMD Šentvid pri Stični so se minuli mesec ukvarjali predvsem s tem, kako ob daljšem sušnem obdobju zagotoviti zadostne količine vode za polivanje, zadnja vremenska napoved pa kaže da bo nedeljsko dirko popestrila tudi kakšna dežna ploha. Dvomi o izpeljavi dirke, ki so se pojavljali v javnosti so torej bili odveč in tako bo v nedeljo v Šentvidu nov športni praznik. Pričakuje se, da bo proga na kateri so minula tri leta potekale tudi dirke za evropsko prvenstvo, dobro pripravljena tudi za voznike slovenskega državnega prvenstva.
Nastopili bodo vozniki v kategorijah MX 50 junior, MX 65 junior, MX 125, MX Open in MX Veterani. Kljub temu, da bo pri mlajših kategorijah manjkalo nekaj voznikov zaradi udeležbe na svetovnem mladinskem prvenstvu, ki poteka ta konec tedna v Bolgariji, pa bodo ljubitelji adrenalina vseeno prišli na svoj račun.
V nedeljo se jutranji kvalifikacijski treningi začno ob 8.20. Prve vožnje ob 11.00 uri, zadnja finalna vožnja pa bo MX Open ob 17. uri.
REZULTATI: http://www.speed-timing.hr/
Informacije: info@amdsentvid.si, 041 376 662
Tekst: AMD Šentvid pri Stični
Foto: Nejc Puš