Novice

27.08.2012 Tim Gajser mladinski svetovni prvak
Ob prihodu na prizorišče svetovnega mladinskega prvenstva v motokrosu v Sevlievu (Bolgarija) je postalo jasno, da je pred dirkači zelo naporen vikend, saj so se termometri povzpeli do neverjetnih 41 stopinj celzija.
Za Slovensko ekipo so nastopili v razredu 65 ccm Luka Milec (AMD Slovenske Konjice), v razredu 85ccm Nick Škorja (ŠK Nemc Team), Urban Ražman (MK Rihemberk), v razredu 125ccm pa Tim Gajser, Nejc Gajser (oba Motocross-Ski Gajser Team) in Dušan Rossetto (Enduro klub Koper). Vodja ekipe je bil Sašo Kragelj.
Sobotne kvalifikacije so potekale na dobro pripravljeni progi, ki je postajala vedno bolj trda in prašna, saj so bile temperature izjemno visoke.
V razredu 125 ccm je aktualni evropski prvak Tim Gajser takoj opozoril nase in zasedel drugo mesto, z minimalnim zaostankom. Nejc Gajser je dosegel 41. čas kvalifikacij, Dušan Rossetto pa 49. Oba sta imela priložnost za uvrstitev v nedeljski finale še z Last Chance dirko, vendar jim uvrstitev ni uspela. Precej smole je na kvalifikacijah imel v razredu 85 Nick Škorja, ki je najprej imel tehnične težave, nato pa ob dveh padcih dosegel 18. mesto v svoji skupini, Ražman pa je bil 27. V razredu 65ccm je blestel Luka Milec s četrtim časom kvalifikacij. V finale se uvrsti le 40 najboljših iz kvalifikacij.
Nedeljsko dirkaško vročico je v slovenskem taboru vrhunsko dvignil do neba evropski prvak Tim Gajser, ki je okronal dirkaški dan še z nazivom svetovnega mladinskega prvaka v razredu do 125ccm. V prvi vožnji je kmalu po startu prevzel vodstvo, ter dirko dominiral v svojem slogu. Druga vožnja je za Tima bila bolj naporna, saj ga je italijanski voznik nekaj časa zadrževala na tretjem mestu, med tem pa je prvouvrščeni prav tako italijanski voznik že bežal naprej. Naš izkušen voznik je ohranil mirne živce in z zbranostjo izkoristil pravi trenutek za napredovanje in napad na prvo mesto, ki ga je do konca tekme ohranil in prednost le še povečeval. Po osvojitvi naslova prvaka je povedal: "Težave mi je nekaj časa povzročal Bonini, ki me je zapiral na tretjem mestu, ko sem ga uspel prehiteti, sem vložil veliko energije, da sem lahko ulovil in prehitel še vodilnega, ter to mesto v velikem prahu zadržal v peklenskem ritmu. To je moj največji uspeh, saj sem tituli evropskega prvaka dodal še naslov svetovnega mladinskega prvaka v razredu 125ccm z katerim se tudi poslavljam od tega razreda. Do konca sezone me čaka še nekaj napornih tekem, najbolj se pa veselim dirke za svetovno prvenstvo MX2, saj bom prav takrat imel svoj 16. rojstni dan."
V razredu 65 se je Luka Milec po slabšem startu moral boriti iz ozadja, ter je prvo vožnjo končal na 14.mestu. Drugo vožnjo je pričel bolj odločno, po nekaj krogih imel minimalen zaostanek za vodilnim, ter končal na odličnem drugem mestu. V skupnem seštevku razreda 65 je osvojil 6. mesto.
V finalnih vožnjah razreda 85ccm nismo imeli predstavnika, Nick Škorja si je namreč pri padcu v kvalifikacijah zlomil kost v dlani.
Vodja reprezentance Kraglje je po dirki povedal: "Vesel in ponosen sem, da sem lahko bil del tega tekmovanja z našimi fanti. Iskrene čestitke gredo prav vsem, saj se kot tekmovalec zavedam, koliko energije je potrebno za doseganje takšnih rezultatov."

Tim Gajser

Luka Milec

Tim Gajser

Tim Gajser

Tim Gajser

Slovenska ekipa