Novice

09.09.2012 Na Vranskem zmaga Nastrana na dirki EP
Na AMZS centru Varne vožnje na Vranskem je ta konec tedna potekala dirka evropskega prvenstva v supermotu za razrede open, S3 in junior. V kategoriji open si je na koncu skupno zmago privozil Uroš Nastran iz Slovenije, drugi je bil prav tako slovenski voznik in sicer Rok Mihelčič, tretji pa Bolgar Angel Karanyotov. Gledalci so bili sicer priča zelo nenavadnemu razpletu dirke. V prvi vožnji je skozi cilj kot prvi privozil Nastran, a je bil naknadno kaznovan s pribitkom ene minute zaradi krajšanja proge. Zmago v prvi vožnji je tako dosegel Karanyotov , drugi pa je bil Mihelčič. V drugi vožnji je Karanyotov vodil vse od začetka in do predzadnjega kroga. Tri kroge pred koncem sta se sicer z Nastranom zadela in Nastran je padel. A bolgarski voznik ga je počakal in nadaljevala sta boj za zmago. Ob zaključku predzadnjega kroga pa je Karanyotov, misleč da je dirke konec, začel slaviti zmago. Upočasnil je vožnjo in na istem delu kot v prvi vožnji Nastran, krajšal progo, ter si prislužil minuto pribitka. Tako je osvojil šele peto mesto v tej vožnji, kar ga je potisnilo na končno tretje mesto. Na stopničko za drugo mesto se je uvrstil Mihelčič, ki je bil drugi v obeh vožnjah, skupno zmago pa je tako osvojil Nastran. V sklopu dirke evropskega prvenstva so se vozniki potegovali tudi za točke prvenstva Alpe Adria in prvenstva Slovenije, v obeh tekmovanjih je bila to zadnja dirka, naslov prvaka pa je osvojil Rok Mihelčič.
V konkurenci razreda S3 si je evropsko zmago privozil Avstrijec Andreas Buschberger pred Turkom Mehmetom Celikom, na tretje mesto pa se je uvrstila Aydin Nazlican iz Turčije.
V kategoriji juniorjev je po prvi vožnji vse kazalo na končno zmago Avstrijske tekmovalke Kim Adlhart, ki pa je drugi nastop končala na tretjem mestu in morala skupno zmago prepustiti Harunu Cabuku iz Turčije. Tretji je bil Hakan Halmi iz Bolgarije.
Za točke prvenstva Alpe Adria so se potegovali tudi dirkači s starodobnimi motocikli. Mec slovenskimi vozniki so zmage osvojili Bine Štern v kategoriji Classic Open, v razredu Classic 500 Iztok Bence ter v kategoriji Oldtimer 500 Boštjan Košnik.
Organizirano pa je bilo tudi drugo letošnje amatersko tekmovanje v trialu, panogi ki je v svetu že zelo razširjena , pri nas pa šele dobiva svoj prostor. V konkurenci otrok, nastopilo jih je 12, je zmagal Urs Poropat, med odraslimi pa je na lažji progi v konkurenci 19 voznikov slavil Boris Kozamurnik. Na težji progi je zmagal Jaka Ogris.
Foto: Uroš Mihelčič

Rezultati dirke evropskega prvenstva supermoto
Rezultati dirke prvenstva Alpe Adria supermoto
Rezultati dirke prvenstva Alpe Adria starodobniki
Rezultati dirke državnega prvenstva supermoto
Rezultati dirke državnega prvenstva starodobniki

Neuradni končni vrstni red DP supermoto
Neuradni končni vrstni red Alpe Adria supermoto