Novice

26.09.2012 Nastran  na zadnji dirki 11, skupno pa 12
Na progi Carole v Franciji, kjer je potekala zadnja dirka letošnjega svetovnega prvenstva v supermotu, je Slovenski predstavnik Uroš Nastran (AMD Sitar racing) dostojno zastopal barve rumenega Suzukija. V mestu Pariz je pred številno udeležbo gledalcev nastopal za svojo ekipo Suzuki Lux Performance.
Vikend se je odvijal v sončnem in na trenutke oblačnem vremenu. V soboto na obeh dveh treningih je Nastran zasedal 6. in 7. mesto. Ponovno je pokazal, da ob nekoliko bolj dovršenem motorju lahko poseže v sam vrh, tako, kot je to počel že lansko leto. Sledile so kvalifikacije in veliko voznikov je presenetilo z ozadja. Nastran je v nekaj kvalifikacijskih krogih postavil čas za skupno osmo mesto z zaostankom do petega mesta štiri desetinke. Boljši čas v nadaljevanju kvalifikacij mu ni uspelo sestaviti in kvalifikacije končal na 13. mestu.
V nedeljo dopoldan se je podal v boj za tekmeci s 13. startnega mesta. Štart v stotih metrih je bil izvrsten vendar so ga v prvem levem zavoju zrinili na zunanjo linijo in tako je nadaljeval in zasedel mesto s katerega je tudi začel prvo dirko. Drugo dirko mu je prav tako uspel dober start in zasedel je 11. mesto. Štart tretje dirke je začel z 11. mesta in v prvi tretjini kroga prišel na osmo mesto. Polovico tretje dirke je bil konkurenčen tekmecem pred in za sabo nato pa zaradi obrabljenih pnevmatik, ki jih je uporabljal še iz druge vožnje, izgubil tri mesta in končal dirko na 11. mestu. Pri pnevmatikah velja pravilo osmih pnevmatik na vsako dirko in vsako moštvo ima svojo taktiko izbire.
Uroš o sezoni 2012: "V celotni sezoni 2012 sem imel kar nekaj težav z motorjem, na četrti dirki svetovnega prvenstva sem si pa še poškodoval roko. Na koncu sezone sem dobil novega mehanika, kateri je upošteval moje nasvete in motor prilagodil mojim željam. To je meni veliko pomenilo in sem bil, tako lahko z dirke v dirko hitrejši. Rad bi se zahvalil vsem, ki me spodbujajo pri doseganju mojih rezultatov, ekipi Suzuki Lux, staršem, AMZS-ju in glavnim sponzorjem Transworld in Luxuris, kateri so mi omogočili nastopanje na svetovnem prvenstvu."
Skupno na dirki je zmagal francoz Adrien Chareyre, pred fincem Maunom Hermunenom. Tretji na dirki je bil Thomas Chareyre, ki je osvojil tudi letošnji naslov svetovnega prvaka.
Za Uroša sezona še ni končana, saj ima še kar nekaj tekem, ki bodo dobrodelne ali memorialne. Ena izmed najbolj odmevnih bo SIC DAY, v spomin na Marca Simoncellija, na kateri bo sodelovala tudi večina dirkačev Moto GP-ja. Dirka bo na izpadanje in Urošev nasprotnik na dirki je Luca DeAngelis iz San Marina.
PR