Novice

04.10.2012 Crosscountry prvič v Beli Krajini
Peta dirka letošnjega slovenskega prvenstva v 'crosscountryju' bo to soboto v Stranski vasi pri Semiču. Organizator je pripravil zanimivo progo, ki vsebuje nekaj manj zahtevnih elementov motokrosa in enduro terenov. Krog bo dolg okrog 7 minut in po besedah Silvina Vesenjaka, promotorja 'crosscountryja', z njim tudi začetniki ne bi smeli imeti težav. Proga bo zelo primerna tudi za kategorijo štirikolesnikov ATV in Quad.
Za vse, ki se na dirko podajajo prvič naj spomnimo, da za štart potrebujete: ali dirkaško licenco ali zdravniško potrdilo, pri prijavi pa plačate dnevno zavarovanje. Prva dirka, kjer bodo nastopili profiji v kategorijah E1, E2, E3 in boljši rekreativci v kategorijah Sport E2 in Sport E3 (štiritaktni motorji nad 250 in nad 450 kubičnih centimetrov ter dvotaktni motorji do 250 in nad 250 kubičnih centimetrov), se bo začela ob 10. Uri, nato sledi druga dirka motoristov ob 12.30 uri, ki vključuje vse veterane, juniorje, amaterje (začetniki, ki pridejo prvič na dirke) in Sport E1. Na koncu se bodo na 60 minutni dirki pomerili še vozniki štirikolesnikov.
Z velikim veseljem napovedujemo tudi dobrodelnost na vseh oktobrskih dirkah. V Stranski vasi pri Semiču bodo vsi udeleženci prejeli rožnate pentlje, simbol boja proti raku na dojkah in tako pomagali širiti zavest o tej bolezni. Najbolj rožnatega, oziroma prizadevnega tekmovalca, bo na koncu, na zadnji dirki čakalo posebno presenečenje.

SXC in Europadonna (društvo za boj proti raku na dojkah)
Oktober, ki bo postregel s kar tremi dirkami, bo sicer v znamenju dobrodelnosti. Drugo leto zapored se bo slovenski crosscountry odel v rožnato barvo. Skupaj z društvom europadonna bomo pripomogli k ozaveščanju pomembnosti boja proti Raku na dojkah.
10 ciljev Europe Donne - www.europadonna.si
Temeljni cilj slovenskega združenja za boj proti raku dojk je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkrivanje bolezni, takojšnje učinkovito zdravljenje in uspešno rehabilitacijo.
Europa Donna, Slovensko združenje za boj proti raku dojk uresničuje 10 ciljev evropske zveze Europa Donna, vrstni red uresničevanja ciljev si postavlja sama.
1. Širi in izmenjuje informacije o raku dojk po Evropi in v svetu.
2. Obvešča o boleznih dojk.
3. Poudarja pomen ustreznega pregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka dojk.
4. Prizadeva si za najboljše zdravljenje.
5. Prizadeva si za popolno oskrbo pred zdravljenjem in po njem.
6. Podpira ustrezno dodatno izobraževanje zdravstvenih strokovnjakov.
7. Podpira kakovostno strokovno obravnavo in pospešuje njen razvoj.
8. Trudi se za stalno posodabljanje medicinske opreme.
9. Skrbi, da ženske kar najbolje razumejo vse predlagane načine zdravljenja, da sodelujejo v kliničnih študijah in da lahko uveljavijo pravico do dodatnega strokovnega mnenja.
10. Podpira raziskave o raku dojk.