Novice

08.10.2012 Končano motokros državno prvenstvo
V Radizelu je Avto moto društvo Orehova vas priredilo peto, finalno dirko za državno prvenstvo v motokrosu. Naslove državnih prvakov so osvojili Klemen Gerčar, Aljoša Molnar, Nick Škorja, Luka Milec in Igor Pancar.
V odprtem razredu je naslov prvaka prepričljivo osvojil Klemen Gerčar (AMD Brežice), ki je imel pred finalno dirko že 45 točk prednosti. Na treh dirkah državnega prvenstva je zmagal, dvakrat pa je bil drugi. Na finalni dirki je v prvi vožnji suvereno slavil, njegova prednost pred drugo uvrščenim Tonijem Mulcem (MK Slov. Gradec) je znašala skoraj pol sekunde. V drugo Tim Gajser (Motocross-ski Gajser) ni ponovil napake s starta in je že kmalu po začetku ujel Gerčarja, ter ga nato tudi prehitel in zmagal. Skupno zmago na dirki je osvojil Gerčar, Gajser je bil drugi, na tretje mesto pa se je uvrstil Toni Mulec. Poleg prvaka Gerčarja sta v seštevku državnega prvenstva na zmagovalne stopničke stopila še podprvak Toni Mulec in tretje uvrščeni Erik Slavec.
V razredu do 125 kubičnih centimetrov se je po dveh dirkah odsotnosti na steze vrnil Peter Irt (AMD Sitar racing) in po dobrih predstavah v prvi in drugi vožnji brez težav zmagal. V drugi vožnji sta z Luko Kutnarjem (ŠD Kegeljček) prikazala odličen dvoboj, po katerem se je na koncu veselil Irt. Kutnar je bil v seštevku dirke drugi, tretje mesto pa je osvojil Aljoša Molnar (TRK Tajfun), ki je v tej kategoriji osvojil naslov državnega prvaka. Pet točk za Molnarjem se je v državnem prvenstvu uvrstil Luka Kutnar, tretje mesto pa je na koncu osvojil Anej Doplihar (MK Rihemberk).
Nick Škorja (ŠK Nemc) je postal državni prvak v razredu do 85 kubičnih centimetrov. Škorja letos v državnem prvenstvu ne pozna poraza in tako je ostalo tudi po finalu, ko je v obeh vožnjah za seboj pustil prav vse konkurente. Drugo mesto je tako na dirki kot v prvenstvu pripadlo Janu Pancarju (AMD Šentvid), s tretjim mestom pa je dirko in sezono končal Urban Ražman (MK Rihemberk).
Bogomir Gajser (Motocross-ski Gajser) je v Radizelu pometel s konkurenti pri veteranih, vendar pa se ni potegoval za naslov prvaka, ker je letos odpeljal le tri dirke. Drugo mesto je na dirki osvojil Igor Pancar (AMD Šentvid), tretji je bil Andrej Rus (AMD Roton). Pancar je s tem postal državni prvak pri veteranih. Alojz Vogrinc (TRK Tajfun) je le s šestimi točkami zaostanka postal državni podprvak, tretje mesto v prvenstvu pa si je z letošnjimi predstavami privozil Andrej Rus.
Pri podmladku do 65 kubičnih centimetrov je bila borba za naslov prvaka pred finalno dirko še povsem odprta, saj je imela vodilna Staša Braniselj (MSK Notranjska) le dve točki prednosti pred Maksom Mausserjem (AMD Feroda), Luka Milec (AMD Slov. Konjice) pa je za prvim mestom zaostajal sedem točk. Luka Milec je v finalu prikazal dve izjemni vožnji in je dvakrat zmagal, zato je na koncu zasluženo osvojil prvenstvo. Maks Mausser je zadržal skupno drugo mesto, Staša Braniselj pa je bila na zadnji dirki četrta in je v končnem seštevku državnega prvenstva pristala na tretjem mestu, le točko za drugo uvrščenim Mausserjem.
Motokrosiste čaka skoraj polletni premor, nova sezona državnega prvenstva se bo začela marca prihodnje leto.
Andreja Prel
Rezultati

Nauradni končni vrstni red

Nick Škorja

Štart v razredu veteranov

Štart razreda MX 125

Štart razreda MX 50 junior

Aljoša Molnar

Luka Milec

Jan Pancar

Peter Irt

Klemen Gerčar

Gal Zupančič

Tim Gajser

Bogomir Gajser

Staša Braniselj 

Igor Pancar