Novice

13.10.2012 Motokrosisti osvojili kvalifikacije
V Kijevu v Ukrajini se motokrosisti ta vikend na tekmovanju za evropski pokal narodov merijo za naslov evropskega prvaka. Slovenska reprezentanca je pod vodstvom Saša Kraglja v postavi Matevž Irt, Tim Gajser in Klemen Gerčar zmagala v kvalifikacijah in s tem pokazala veliko željo po zmagovalnih stopničkah.
Že na jutranjih treningih so bili v ospredju slovenski motokrosisti. V kvalifikacijah je bila najprej na sporedu dirka kategorije MX1, kjer je bil Matevž Irt po startu v ospredju in se je v prvem delu dirke vozil na drugem mestu, do konca pa sta ga prehitela konkurenta iz Ukrajine in Estonije, zato je Matevž Irt dirko končal na četrtem mestu. V kvalifikacijski dirki MX2 je tekmoval Tim Gajser. Najhitrejši je bil že na startu, za tem pa si je v uvodnih krogih privozil varno prednost ter dirko mirno pripeljal do konca na prvem mestu. Pred kvalifikacijsko dirko kategorije odprtega razreda so bile v boju za zmago Slovenija, Italija in Estonija, zato se je v ekipah že pričelo preračunavanje točk. Klemen Gerčar je dirko v odprtem razredu odlično začel in je po startu vodil. Ruski dirkač Mikhaylov se je vso dirko nevarno približeval in dva kroga pred koncem Gerčarja tudi prehitel. Slovenija je kljub temu s prvim, drugim in četrtim mestom osvojila kvalifikacijsko zmago. Drugi so bili motokrosisti Italije, tretji pa Estonci.
Dirka bo jutri popoldne. Ob 13.00 bo dirka MX1 in MX2, ob 14.30 bodo tekmovali dirkači kategorij MX2 in MX open, finalna vožnja razredov MX1 in MX open pa bo ob 16.00.
Tekst in foto: Andreja Prel

REZULTATI KVALIFIKACIJ:
Dirka MX1: 1. Davide Guarneri (Italija), 2. Roman Morozov (Ukrajina), 3. Gert Krestinov (Estonija), 4. Matevž Irt (SLOVENIJA)
Dirka MX2: 1. Tim Gajser (SLOVENIJA), 2. Andre Park (Estonija), 3. Samuele Bernardini (Italija)
Dirka MX open: 1. Evgeny Mikhaylov (Rusija), 2. Klemen Gerčar (SLOVENIJA), 3. Vytautas Bucas (Litva)
Skupno v kvalifikacijah: 1. SLOVENIJA, 2. Italija, 3. Estonija, 4. Ukrajina, 5. Poljska
 

Klemen Gerčar.

Tim Gajser

Matevž Irt