Novice

22.10.2012 Primorska offroad fešta
Šesta dirka sezone je dokaz, da se z nekaj iznajdljivosti, dobre volje in posluhom za tekmovalce lahko naredi odlično dirko. AMD Beli kamen je na prizorišču lanskoletne otvoritvene dirke v crosscountryju naredil fantastično progo na kateri se je pomerilo kar 160 tekmovalcev.
Silvin Vesenjak, promotor crosscountryja ni skrival navdušenja in izrazil iskrene čestitke vsem udeleženim pri pripravi edinstvene steze. 'Ta dirka je dokaz, da se da tudi na omejenem terenu narediti marsikaj. Vrstni red dirkanja jr bil tokrat spremenjen. V kategoriji ATV 4x4 je Marko Jager dobesedno letel in na hitri progi dokazal, da nima konkurence kadar tehnika deluje tako kot mora. Med štirikolesniki v kategoriji profi Quad se je moral Miha Špindler prvič letos potruditi za zmago nekoliko bolj kot običajno. Po slabem štartu so mu namreč ušli naprej nekateri tekmeci, in kar nekaj časa je trajalo da jih je 'polovil'. Hitra proga jim je očitno več kot ustrezala. A na koncu je hitri Gorenjec iztržil debel krog prednosti.
V drugi dirki so se na progo podali motoristi, natančneje: amaterji, veterani, juniorji in vozniki v sport E1. Tu so imeli gledalci kaj videti. Rok Rus je odločno povedel od samega štarta in ni popuščal do konca ter prepričljivo zmagal ne samo med juniorji, ampak tudi v absolutni kategoriji v tej dirki. Najbolj pestro je bilo na odseku proge kjer so domiselni organizatorji pripravili nekaj ovir po vzoru atraktivnih dvoranskih endurocross dirk. Poleg grbin, bazena z vodo in raztresenih polen jih je na izhodu iz tega odseka pričakala še skupina 'delavcev' nekakšnih ptičjih strašil v modrih delavskih kombinezonih, nagačenih s slamo, ki so bingljali z železnega okvirja in tako zapirali pot tekmovalcem. Med mlajšimi veterani je tokrat zmagal Franci Jaklič, ki z Boštjanom Kermavnarjem bijeta zanimiv dvoboj za primat v tej kategoriji. Med starejšimi veterani je ponovno slavil Avstrijec Michael Hirschmugl pred Italijanom Francom Klancnikom ter domačinom Francom Petronio. V kategoriji Sport E1 je bil najhitrejši Ostervuh Rok, med Amaterji pa ponovno Kaube Tadej.
Tretja in s tem tudi zadnja dirka dneva je potrdila tisto reklo, da na koncu pride najslajše. Imena kot so Jaka Može Sašo Kragelj, Martin Podgornik, Miha špindler, Nastran Uroš, Erik Slavec in Aleš Hlad, so imena, ki že na papirju obljubljajo pravo adrenalinsko predstavo in v živo resnično niso razočarali. V najmočnejši kategoriji Profi E2 sta se ponovno udarila Jaka Može in Sašo Kragelj. Virtuoza na dveh kolesih sta se ves čas dirke lovila, približevala in oddaljevala a na koncu je po menjavi gume, Sašo Kragelj moral prepustiti zmago Možetu. Dolenjski 'projektil' je na koncu prevozil tudi največ krogov. Svoje štetje je končal pri številki 25! Drugi in tretji, torej Kragelj in Podgornik sta jih nanizala po 24, nato pa so sledili ostali s po 23. (Slavec, Nastran, Milošič, Šindler, Hrovatin in Tepuš). V preostalih kategorijah so slavili: Uroš Nastran v Profi E1, Špindler Miha v Profi E3, v kategorijah sport pa Godec Uroš (E2) in Petrič Matjaž (E3).
Naslednja in s tem tudi finalna dirka letošnjega pokalnega prvenstva v crosscountryju bo že prihodnjo soboto, torej 27.10. v Orehovi vasi, na kraljici vseh stez. Ta dirka bo tudi zadnja iz serije treh oktobrskih dirk, kjer z rožnato barvo opozarjamo na boj proti raku na dojki. Silvin Vesenjak, promotor crosscountryja obljublja da bodo najbolj rožnati tekmovaci v oktobru še posebej nagrajeni.
SXC Press
Rezultati