Novice

25.10.2012 Predlogi sprememb pravilnika za supermoto
Komisija za supermoto je na svoji drugi seji obravnavala tudi osnutek sprememb pravilnika za državno prvenstvo v supermotu za sezono 2013. Vse predlagane spremembe so navedene v nadaljevanju, društva, katerih vozniki so nastopali v panogi supermoto pa se pozove, da do 8. novembra podajo svoja mnenja glede predlaganih sprememb. Na podlagi prejetih odzivov bo komisija na naslednji seji odločala o potrditvi ali zavrnitvi spodaj navedenih predlaganih sprememb.

Predlogi sprememb in priporočil organizatorjem:
- državno prvenstvo je odprtega tipa, kar pomeni da lahko naslov prvaka osvoji tudi tuji voznik, ki izpolnjuje pogoje za nastop
- spremeni se člen 12.1, v zaprto parkirišče morajo vozila zapeljati vsi uvrščeni vozniki
- spremeni se člen 18.2, prijavnina za dirke na progah, kjer je tudi terenski del, znaša največ 85 EUR, za dirkah na progah kjer je samo asfalt pa največ 65 EUR.
- spremeni se člen 13: če dirka poteka v sklopu drugih sistemskih tekmovanj (Alpe Adria, EP) se upoštevajo točke glede na dejansko uvrstitev, torej upoštevajoč vseh v dirki sodelujočih voznikov
- z organizatorjem minimoto/skuter tekmovanj se skuša doseči dogovor o sodelovanju. V primeru sodelovanja se prilagodi izvedba same dirke (štartna procedura, …)