Novice

25.10.2012 Veliki finale to soboto v Orehovi vasi
Letošnja sezona v slovenskem crosscountryju se bo sklenila na kraljici vseh stez, v Orehovi vasi. Vse dirke bodo prestavljene na eno uro prej zato se začetek velikega dvournega dvoboja med Kragljem in Možetom začne že ob 9. uri!
Nedvomno bo prav ta prva dirka najbolj atraktivna in zanimiva saj je boj za prvaka še povsem odprt. Sašo Kragelj bo kot domačin zagotovo skušal izkoristiti vsako ped zemlje na kateri je treniral od svojega otroštva dalje, dolenjski 'projektil' Jaka Može pa lahko računa na svojo odlično formo in nepopustljivost, ki mu je letos že prinesla nekaj zmag.
Le malo je takšnih tekmovalcev, ki si lahko to zadnjo dirko privoščijo kot izlet skozi park. Med štirikolesniki sta to Marko Jager in Miha Špindler ki se morata le uvrstiti v dirki, da postaneta prvaka. No, vseeno pa že imamo enega prvaka. Med amaterji je neulovljiv Tadej Kaube.
Organizator je za sobotno dirko preuredil in podaljšal motokros stezo v enduro park in se potrudil da bo proga drugačna kot lansko leto. Poskrbeli pa so tudi, da bo v primeru težje prevoznosti zaradi morebitnega dežja, možna preusmeritev na manj zahtevne odseke proge. Vsekakor bo posebna popestritev ovira narejena po vzoru prejšnje dirke v Dragonji.
Nadaljevalo se bo sodelovanje pri projektu europadonna, ki je bilo zelo uspešno, saj so na crosscountry dirkah v oktobru pri europadonni podelili več kot 500 rožnatih pentelj, simbolov boja proti raku na dojki.
In za konec še par spodbudnih s strani Silvina Vesenjaka promotorja crosscountryja: »Ne glejte vremenske napovedi, predvsem pa ta pravih dedov ne ovira slabo vreme. Naj se pokaže, koga je kaj med nogami. In ne zaspite na štart, dirke bodo eno uro prej kot običajno, najprej dve dirki z motocikli, na koncu pa še štirikolesniki.«
SXC Press