Novice

06.02.2013 Uspešen nastop Nastrana v Budimpešti
Uroš Nastran se je s pomočjo sponzorjev Luxuris Commodities in Transworld, minuli konec tedna udeležil ene izmed največjih dvoranskih supermoto tekem v evropi. Na tekmi je nastopalo veliko znanih imen kot so Dani Muller, Angel Karanyotov, Lukas Hollbacher, Adam Toth in številni drugi. Tekmovanja se je Uroš udeležil zaradi povabila organizatorja in pa dobrega treninga pred dirko v Stožicah, ki bo 23. in 24. februarja.
Na prvem treningu je imel kar nekaj težav s progo, bila je zelo težka, ker je bila lesena podlaga in skoki so bili zelo zahtevni. Od 23-ih tekmovalcev, ki so nastopali na tekmovanju je dosegel 5. čas. Spoznaval je tudi še svoj nov motor, saj je presedlal s Suzukija nazaj na Hondo.
Na kvalifikacijskem treningu je pa pokazal, da zna biti hiter tudi na leseni podlagi, osvojil je prvo mesto in kar pol sekunde prednosti pred drugo uvrščenim Avstrijcem Hollbacherjem,tretji je bil domačin Toth, četrti Bolgar Karanyotov peti pa Švicar Tellenbach, ki je zaostajal že skoraj dve sekundi.
Na polfinalni tekmi je Nastranu uspel fantastičen start, v prvi ovinek je pripeljal prvi in svojega vodstva ni izpustil do konca, saj je takoj na začetku naredil varno prednost pred Karanyotovim. Tretji je bil Švicar Dani Muller. Z zmago na polfinalni tekmi v skupini A si je izboril prvo startno mesto na finalni tekmi. V polfinalnu skupine B je zmagal Hollbacher, v skupini C pa domačin Toth.
Pred finalno tekmo, ko je bila dvorana do zadnjega sedeža zapolnjena je bila predstavitev tekmovalcev z vseh kategorij in pa nastop različnih akrobatskih skupin.
V finalni dirki je imel Nastran težave na startu. Po slabem startu je v prvem ovinku še treščil z enim od sotekmovalcev in padel, preden je prižgal svoj motor je zgubil kar nekaj časa. Dirko je nato nadaljeval z ozadja in se v desetih krogih z borbeno vožnjo prebil do tretjega mesta. Med tekmo je postavil tudi najhitrejši čas dneva, ki je bil kar 3. desetinke hitrejši od njegovega kvalifikacijskega. Zmagal je Karanyotov pred domačinom Toth-om.
Uroš po tekmi povedal: "Organizacija je bila res nekaj posebnega, ves ta show, ki so ga pripravili, čisto polna dvorana. Vzdušje v dvorani je bilo res neverjetno. Glede mojega rezultata sem pa zelo zadovoljen, saj se končno spet dobro počutim na motorju, to sem tudi dokazal z zelo hitrimi časi posameznih krogov. Hvala za finančno pomoč borzni hiši Luxuris, logističnemu podjetju Transworld ter mehaniku Silvu in ekipi TDS HONDA za izvrstno pripravljen motor".
Vse ljubitelje avto-moto športa vabimo na ogled podobne dvoranske tekme v dvorano Stožice, ki bo zadnji vikend v Februarju. Vstopnic je na voljo samo 3000, lahko si jih zagotovite v predprodaji na Eventim-ovi strani.