Novice

17.02.2013 Grmenje v Stožicah
V dvorani Centra Stožice bo 23. in 24. februarja vse posvečeno avto-moto športu! Ne bojte se, če se bo kadilo, saj bo to dim zažganih gum tekmovalcev v motokrosu, supermotu, minimotu, kartingu in z avtomobili. Karte se že prodajajo na eventim.si in vseh njihovih prodajnih mestih!
5. MotorSport Salon se zaradi opisanih atraktivnih dirk letos imenuje 5. MotorSport Show & Salon.
Med tekmovalci v supermotu je zagotovo glavno ime Uroš Nastran, ki je leta 2010 osvojil naslov evropskega prvaka v supermotu, razred Open. Do današnjega dne pa je že kar petkrat osvojil naslov državnega prvaka v supermotu in si s tem prislužil tudi kristalno čelado. Leta 2011 je bil motošportnik leta.
V disciplini motokros, ki bo ponudila gledalcem ogromne skoke, obljubljajo se tudi čez 15 metrov, bodo nastopili najboljši slovenski motokrosisti, ki so predvsem dobro znani v tujini. Denimo, 23-letni Klemen Gerčar iz Lukovice je kot član reprezentance osvojil minulo leto 2. mesto na evropskem pokalu narodov. Na svetovnem prvenstvu v motokrosu v razredu MX3 je zasedel 4. mesto in zmagal na dirki za svetovno prvenstvo v Orehovi vasi. 16-letni Tim Gajser, ki bo tudi nastopil v Stožicah v disciplini motokrosa, je aktualni mladinski svetovni in evropski prvak v kategoriji do 125 ccm! Med znanimi imeni so še Roman Jelen (dvakratni motošportnik leta, državni prvak v motokrosu, ...), Aljoša Molnar (mladinski evropski podprvak v motokrosu do 125 ccm leta 2009, aktualni državni prvak motokrosu do 125 ccm), Rok Rus (aktualni pokalni zmagovalec v cross countryju, razred Junior) in ostali.
V pokalnih dirkalnih fiat grande puntih bodo nastopile legende in mladinci avto športa. Med vozniki “legend” bodo prikazali svoje bogato dirkaško znanje večkratni reli prvaki bivše Jugoslavije in Slovenije: Aleš Pušnik, Andrej Jereb, Tomaž Kaučič, in mnogi drugi. Z njimi pa se bodo na sovozniških sedežih lahko zapeljali tudi obiskovalci! To je omogočeno prvič v Sloveniji!
Seveda pa bo v Stožicah potekala tudi množična razstava dirkalnikov, eksotičnih super športnih avtomobilov, dirkalne opreme in motociklov. Razstavljalci obljubljajo tudi nagradne igre ter srečanja in mogoče pogovore z znanimi dirkači.
Nedvomno gre za največjo avto-moto športno prireditev v Sloveniji pred pričetkom vsakoletne sezone. Prireditev bo v soboto in nedeljo odprta od 14. - 20. ure.

Vstopnina:
odrasli: 20 €
člani AMZS, tekmovalci AŠ2005+AMZS, dijaki, študenti, upokojenci ter invalidi: 15 € - te vstopnice so samo v predprodaji
dvodnevna: 35 €
dvodnevna člani AMZS, tekmovalci AŠ2005+AMZS, dijaki, študenti, upokojenci ter invalidi: 25 € – te vstopnice so samo v predprodaji
VIP: 25 €
VIP dvodnevna: 42 €
otroci (do 6 let): brezplačno

Vstopnica vam omogoča tudi brezplačen prevoz z avtobusi LPP 3 ure pred in po prireditvi.

Več informacij tudi na spletni strani www.motorsport-salon.si .

Ob tem dogodku bo izdan tudi plakat s predstavivami vseh panog, ki so organizirane pod okriljem AMZS. Plakat

Uroš Nastran

Tim Gajser

Klemen Gerčar