Novice

28.02.2013 V Stožicah je bil šov!
Motošportni dogodek v Stožicah je nedvomno minil v znamenju motodirkačev, ki so pripravili pravi šov. V prvi vrsti so bili to motokrosisti, nastopilo jih je 12, med njimi Klemen Gerčar, Tim Gajser, Roman Jelen, Toni Mulec, Aljoša Molnar, ... skratka večina najboljših slovenskih motokrosistov. Zmagi sta si "razdelila" Tim Gajser, ki je slavil v soboto in  Klemen Gerčar, ki je bil najboljši v nedeljo. Najbolj pa je gledalce nedvomno navduševal Toni Mulec s svojimi skoki. Med vozniki supermota je oba dneva slavil Uroš Nastran, ki bil med drugim tudi dvojni zmagovalec superfinala med motokrosisti in vozniki supermota. Pri tem mu je nekaj pomoči prinesla tudi uporaba ustreznejših pnevmatik, ki nudijo več oprijema. Rezultati so bili sicer v drugem planu, bistvo je bilo predstaviti motošport tudi tistim, ki jim ta zvrst športa ni najbližja.
V minimotu je prvi dan zmagal Nejc Šipek, drugi dan pa je bil najhitrejši Jani Medoš. Predstavili so se tudi kartisti, v kategoriji Mini rok je oba dneva slavil Klemen Špec, med 'člani' kategorije Rok pa v soboto Jakob parkelj, v nedeljo pa Jure Andrijanič.
Po zaključku dvodnevne prireditve je Drago Božič, ki skupaj s Samom Čedetom prireja Motošport salon povedal: "Organizator, kot tudi udeleženci, smo zadovoljni s tehnično in športno izvedbo prireditve. Posebno smo zadovoljni s prikazanimi vrhunskimi vožnjami vseh nastopajočih voznikov, vsak dan je nastopilo približno 50 tekmovalcev, predvsem so bile navdušajoče in spektakularne dirke v motokrosu in supermotu. Verjamemo, da smo zadovoljili prisotne obiskovalce. Le teh je bilo več kot 3.000 in nekaj več kot 70 predstavnikov medijev. Žal pa na koncu ostaja tudi grenak priokus, da je ta vikend bilo zaradi katastrofalnih snežnih razmer obilo gledalcev prikrajšanih za ogled programa, te vremenske razmere pa so "odnesle" tudi nekaj razstavnega programa." Največji problem pri izvedbi prireditve je bilo vsekakor pomanjkanje časa, saj je imel organizator od dogovora o najemu dvorane do izvedbe na razpolago samo dva meseca. "Zelo smo bili obremenjeni s pripravo programa, saj smo na enem mestu organizirali dirke v petih različnih panogah avto-moto športa, to pa je terjalo veliko usklajevanja z nastopajočimi in tehnično izvedbo," je dodal drugi od dvojice soorganizatorjev, Samo Čede. Ob tem je ostajalo premalo časa za iskanje in dogovarjanje s sponzorji in razstavljalci. Ob tej priložnosti se organizator zahvaljuje tistim sponzorjem, ki so sodelovali na prireditvi.
Kako v prihodnje? Zasnova prireditve je večini všeč in naj bi v grobem ostala, seveda pa nove ideje že vrejo na plan in tudi malo jih ni. Da bi se prireditev lahko organizirala tudi v prihodnje, so potrebni močnejši pokrovitelji. S tem pa bi seveda omogočili ogled prireditve čim večjem krogu ljubiteljev avto-moto športa ob nižji ceni vstopnic.
Zadovoljni so bili tudi športniki, ki so nastopili.
Uroš Nastran, evropski prvak v supermotu, in dvakratni zmagovalec super finala na 5. MotorSport Show & Salonu s čimer je dokazal, da takšna podlaga bolj ustreza njegovi disciplini: “To kar so pripravili organizatorji je bilo res vrhunsko, vse pohvale njim. Proga je bila dobro pripravljena, zelo zanimiva, dobri skoki in zahtevna podlaga, ker je bila zelo drseča. Jaz sem izredno zadovoljen nad svojo vožnjo, saj nisem delal večjih napak in v vseh vožnjah zmagal. Za takšne prihodnje showe si želim samo več ‘publike’.”
Roman Jelen, motokrosist: “Zahvala organizatorju, AMZS, navijačem, medijem za lep dirkaški vikend v Stožicah, predvsem pa vsem fantom, da ste poskrbeli za super vzdušje, tako na stezi še bolj pa v zakulisju in bili tako super enotni. Like!!! Ob tem bi vsem fantom zaželel čim več uspeha in predvsem 0 poškodb v sezoni 2013! Hvala še enkrat!”

Rezultati

Sobota

Nedelja

Karting

Karting

 

Minimoto dirka 1

 

Minimoto dirka 2

Minimoto dirka skupaj

Minimoto dirka skupaj

Supermoto

Supermoto

Motokros - kvalifikacijski trening

 

Motokros - kv. dirka skupina A

Motokros - kv. dirka skupina A

Motokros - kv. dirka skupina B

Motokros - kv. dirka skupina B

Motokros - last chance dirka

Motokros - last chance dirka

Motokros - finale

Motokros - finale

Superfinale motokros-supermoto

 

 

 

Z leve: Klemen Gerčar, Drago Božič, Samo Čede, Uroš Nastran

Uroš Nastran

Roman Jelen

Predstavitev finalistov motokros dirke

Minimoto dirka

Karting dirka